thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“demokratcanakkale.com FETÖ’nÜn Yayın Organıydı”

Tarih: 24-07-2017 05:22:48 Güncelleme: 24-07-2017 13:33:48 + -


Çanakkale’deki 15 Temmuz darbe davasının iddianamesindeki ifadeler paralel yapının toplumdaki algı operasyonlarını bir internet sitesi üzerinde yaptığına dikkat çekiliyor. Operasyonların başında ise rektör Sedat Laçiner’in, internet sitesini ise bugün AK Parti saflarında duran Kerem İriç yönettiği iddia ediliyor.


“demokratcanakkale.com FETÖ’nÜn Yayın Organıydı”

Çanakkale’deki 15 Temmuz darbe davasının iddianamesindeki ifadeler paralel yapının toplumdaki algı operasyonlarını bir internet sitesi üzerinde yaptığına dikkat çekiliyor. Operasyonların başında ise rektör Sedat Laçiner’in, internet sitesini ise bugün AK Parti saflarında duran Kerem İriç yönettiği iddia ediliyor.

 

Kod adı “demokratcanakkale.com”

“demokratcanakkale.com” internet sitesi, Sedat Laçiner’in rektör olmasından kısa bir süre sonra ortaya çıkmıştı. Kimin yaptığı uzun süre bilinmeyen, sahte isimler ile yazılar yazılan. Sedat Laçiner’i eleştiren; Kentin siyasetçileri başta olmak üzere sivil toplum temsilcileri, gazetecilerini hedef alıp itibarsızlaştırma işlevi gören “demokratcanakkale.com” internet sitesi Fetocu paralel yapının Çanakkale’deki tek yayın organı olarak gösteriliyordu. 15 Temmuz sonrası kapatılan site bugün darbe davalarının en önemli aktörlerinde bir tanesi oldu. Geçtiğimiz günler hazırlanan Çanakkale’deki 15 Temmuz darba davasında sanıklar ve tanıkların ifadeleri bir dönemin karanlıkta kalan gerçeklerini gün yüzüne çıkartıyor.

 

Cemaatin Lehine Muhalif Akademisyenleri Aleyhine Yayın Yapıyordu

Müşteki Abdullah ŞAHİN’in, iddianamede yer alan 20.07.2016 tarihli ifadesinde “Demokrat Çanakkale adı altında yayın yapan internet sitesinin paralel yapı lehine, cemaate muhalif akademisyenler aleyhine yayın yaptığını, bu siteye Halil ŞİMŞEK, Sedat LAÇİNER, Aziz KILINÇ, Sait TÜZEL ve Bahattin ARSLAN’ ın yönlendirdiğini, şahsı ve eşi aleyhine üniversite içerisinde itibarsızlaştırmak için 13 adet haber yapıldığını, yorumların sayısın hatırlamadığını söylüyor”

Şüpheli Halil Şimşek  “Kerem İriç Editörüydü”

Sedat Laçiner’in Rektör olmasında sonra üniversitenin en önde gelen isimleri arasına giren Halil Şimşek birçok icraatın içinde de tartışılan bir isim olmuştu. Bunların başında demokratcanakkale.com isimli internet sitesini kurduğu iddiaları da gelmişti. İddianamede yer alan ifadelerde de bu suçlamalar ile karşı karşıya kalan Halil Şimşek suçu bugün Ak Parti ye yakın yayınları ile dikkat çeken Kerem İriç attı. Şüpheli Halil Şimşek 22/07/2016 tarihli ifadesinde; “. Ben Laçiner'in önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanı olduğu dönemde üniversiteye faydası olacağından rektör olması teklifinde bulunmuştum. Yine Laçiner zamanın Başbakanı Tayyip Erdoğan'a bir toplantıda ev sahipliği yapmıştı. Laçiner'in Başkanı olduğu USAK isimli dernekte toplantıya katılmıştı. Laçiner seçilip rektör olduktan sonra ülkedeki siyasi gelişmeler karşısında ben herhangi bir devlet ve millete olumsuz eylemini görmediğimden Laçiner ile yine görülmekten vazgeçmedim. Bu arkadaşlar bundan dolayı bana iftira atmaktadırlar. Demokrat Çanakkale isimli internet sitesi 5 yıldır yayındadır. Yakın zamana kadar Kerem İriç editörüydü. Benim de orada köşem vardır. Cemaat lehine yazılar yazılıp cemaatin muhaliflerinin aleyhine yazılar yazıldığı doğru değildir. Sitede büyük ölçüde iktidar partisinin haberleri de yer almaktadır. Şu anki editörü de bildiğim kadarıyla cemaate karşı MHP il yönetiminde yer almış birisidir” diyor.

“Siteyi Halil Şimşek kurdu.. Sahte İsimle Yazıları Laçiner Yazdı”

Hazırlanan iddianamede tanık olarak ifade veren Kampüs FM Genel Yayın Yönetmeni Vural Bulut demokratcanakkale.com sitenin Halil Şimşek tarafından kurulup yönetildiğini, sitede ki değişik isimlerle yazılan yazıların Sedat Laçiner tarafından yazıldığını düşündüğünü söyledi. Tanık Vural Bulut 29/08/2016 tarihli ifadesinde özetle; “ÇOMÜ de Radyo, Tv, gazete bölümünde genel yayın yönetmenliğini yaptığını, üniversite öğrenciliği döneminde cemaate yakın yurtlarda ve evlerde kaldığını, 2007 yılında cemaatten uzaklaştığını, 2010 ekim ayında ÇOMÜ'ye işe girdiğini, Rektörlük seçim çalışmalarında ÇOMÜ Haber Sitesi ile ilgilendiğini, Hamit Palabıyık aracılığı ile Sedat Laçiner lehine yayınlar yaptıklarını, eski Rektör Ali Akdemir'in aleyhine yine yayın yaptıklarını, Laçiner'in kendisini basın birimine aldığını, ÇOMÜ'de radyo kurmak konusunda görevlendirildiğini, bunun için İstanbul'a gidip gelip bir süre kaldığını, gidip geldiğini, bunların birinde Rektör danışmanı Halil Şimşek'in kendisine Samanyolu Tv spikeri Kemal Gülen'e götürmek üzere helva verdiğini, kendisi Ak Partiye yakın olduğu için Laçiner'in özel sohbetlerinde Recep Tayyip Erdoğan aleyhine konuşmalar yaptığını, Laçiner'in bir gün kendisini çağırıp, kendisini şikayet ettiğini, paralel olduğunu söylediğini belirterek sahte ihbar mektubu ile soruşturma açtığını, daha sonra bu soruşturmanın kapatıldığını, bir süre sonra görevden alınıp kütüphanede görevlendirildiğini, bunun yıldırma olduğunu, Sedat'ın kardeşi Vedat Laçiner'in 2015 başlarında kendisine Rektörlük seçimindeki tavırlarından rahatsız olduklarını söylediğini, demokratcanakkale.com sitenin Halil Şimşek tarafından kurulup yönetildiğini, sitede ki değişik isimlerle yazılan yazıların Sedat Laçiner tarafından yazıldığını düşündüğünü, radyoda görevli olduğu zamanlarda 2013 yılında 1 yıl cemaate yakın Cihan Haber Ajansı haberlerinin kullanılmasına dair protokol imzalandığını ve bunun kullanılmasının Sedat Laçiner tarafından istendiğini, üniversitede Sedat Laçiner, Halil Şimşek.....İbrahim Türkyılmaz, Cengiz Ataşoğlu, Aziz Kılınç..isimli kişilerin cemaat yapılanması içinde olduğu herkes tarafından bilindiğini beyan etmiştir” dedi.

 

Malum Sitede Köşe Yazıları Yazmaktan Dolayı Açığa Alındılar

İddianamede savcılık Halil Şimşek'in aynı gerekçe ile ve ayrıca FETÖ yü övücü içerik barındıran ve Çanakkale Valiliğince kapatılan Demokrat Çanakkale isimli internet sitesinde köşe yazıları yazmaktan dolayı açığa alındığını tespit etti. Bu tespit şu ifadeler ile iddianamede yer aldı; “ 15/07/2016 tarihinde meydana gelen darbeye teşebbüs olayından sonra başlatılan disiplin soruşturmaları ile birlikte şüpheliler Vedat ve Sedat Laçiner ile İbrahim Türkyılmaz'ın FETÖ/PDY terör örgütü olmaktan dolayı yargılanıyor oluşları gerekçe gösterilerek açığa alındıkları, şüpheli Halil Şimşek'in aynı gerekçe ile ve ayrıca FETÖ yü övücü içerik barındıran ve Çanakkale Valiliğince kapatılan Demokrat Çanakkale isimli internet sitesinde köşe yazıları yazmaktan dolayı açığa alındığı, şüpheli Hüseyin Özdemir ve Cengiz Ataşoğlu'nun yine Halil Şimşek ile aynı gerekçeler ile açığa alındığı tespit edilmiştir”

 




Bu haber 12608 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI