thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Değişim.. Şimdi Zamanı ve Tamda Zamanıdır”

Tarih: 23-10-2023 07:04:46 Güncelleme: 23-10-2023 07:13:46 + -


Kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip olarak çıkan Özgür Özel’i destekleyeceğini ifade eden Özgür Ceylan, Aynalı Pazar Gazetesinin sorularını yanıtladı.


“Değişim.. Şimdi Zamanı ve Tamda Zamanıdır”

15 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen CHP İl Kongresinde konuşma yapan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, değişimden yana olduğunu açıkça ilan etmişti. Kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip olarak çıkan Özgür Özel’i destekleyeceğini ifade eden Özgür Ceylan, Aynalı Pazar Gazetesinin sorularını yanıtladı. Ceylan CHP içerisinde değişimin kaçınılmaz olduğunu belirterek; “Değişim.. Şimdi zamanı ve tamda zamanıdır” ifadeleriyle CHP’deki değişime duyulan ihtiyaca dikkat çekti.

 

14-28 Mayıs seçimlerinde alınan şok yenilgiler sonrasında CHP’de kazanlar kaynadı. Parti içi muhalefet özellikle seçim yenilgisinin başarı olarak gösterilmesine, ittifak içindeki siyasi partilere aldıkları oylardan daha fazla sayıda CHP’den milletvekili verilmesine, MYK ve PM üyelerinin yanı sıra milletvekillerinden habersiz yapılan seçim çalışmaları ve bakanlık protokollerine kadar tepki gösteriyor. CHP’de yaşanan seçim yenilgisi sonrasında Özgür Özel ve Prof. Dr. Örsan Öymen 4-5 Kasım 2023 tarihinde yapılacak kurultayda Genel Başkanlığa adaylıklarını açıklayan isimler oldu.

 

“KİŞİLERLE İŞİMİZ YOK, PRENSİP OLARAK BİRŞEYLERİN DEĞİŞMESİNDEN YANAYIZ”

Değişim talebiyle yola çıkan Özgür Özel’e ise Çanakkale’den de büyük destek var. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, yaptığı konuşmada özetle; “14-28 Mayıs seçimleri toplumda büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Parti içerisinde tartışmalar yaşanıyor. Değişimi destekliyoruz. Bu değişim asla “Genel Başkan gitsin, her şey hallolacak” şeklinde değil. Biz böyle bir değişim içerisinde değiliz, bizim istediğimiz bu değil. Bizim derdimiz asla bu olmadı. Sokakta aldığımız tepkileri biliyorsunuz. Kaybettiğimiz, başaramadığımız seçimden sonra partimizde, örgütümüzde, bizlere oy veren seçmenlerimizde bir geriye gidiş oldu. Partiye küsme, sandığa gitmeme, reddetme hali ortaya çıktı. Bunları aşmak bizim kendi elimizde olan bir şey. Biz bu durumu fırsata çevirerek, gerekli yenilenmeyi, dönüşümü, değişimi ve gelişmeyi sağlayarak aşabiliriz. Şahsen ben bu değişimleri Özgür Özel ekibinde ve onun liderliğinde gördüğüm için onunla birlikte hareket ediyorum. Bizim kişilerle işimiz yok, prensip olarak bir şeylerin değişmesinden yanayız. Sorumluluk ne kadar artarsa ödenecek bedel de o kadar ağırdır. Bu kararları kim verdiyse; bu kararların bedelini de ödemek zorundadır” demişti.

 

Toplumdaki ve CHP içerisindeki değişim taleplerinin yanı sıra özellikle parti içerisinde değişimin zamanlaması, hatta değişim değil yenilenme hareketinin devam etmesini isteyenler de var. Değişim ve Değişimin içeriği ile ilgili olarak CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan sorularımızı yanıtladı.

- İl Kongresinde yaptığınız konuşmada “Değişim” adayı Özgür Özel’i desteklediğinizi açıkladınız. CHP içerisinde bahsedilen “Değişim” tam olarak nedir, neleri kapsamaktadır.

Özgür Ceylan; “Bahsettiğimiz ‘Değişim’ parti programımızı, parti tüzüğümüzü ve yönetim kadrolarımızı kapsayan çok kapsamlı bir değişim. Hedefimiz partimizi Türkiye’nin en iyi yönetilen kurumu haline getirmek ve iktidar yapmak. Geniş bir çerçevede değişimin neleri kapsadığını 15 Eylül’de Sayın Özgür Özel’in açıkladığı ‘Değişimin Yüzyılı Yüzyılın Değişimi’ isimli tutum belgesinde ayrıntılarıyla görmek mümkün. İç politikadan dış politikaya, parti içi işleyişten, iktidara gelince ülkemizi ulaştırmak istediğimiz hedeflere kadar her şey tutum belgesinde bulunmakta.”

 

- İl kongresinde “Değişim” yapılmalı ancak zamanı değil söylemleri de oldu. Sizce değişim için en uygun zaman nedir?

Özgür Ceylan; “Değişim gerçekten gerekliyse bunun zamanı olmaz. Zaten engelleyemezsiniz, değişim kendiliğinden başlar. Zamanı gelen bir değişimin önünde hiçbir şey duramaz. Biz değişimin zamanının geldiğini düşünüyoruz. Genel seçimlerde Türkiye genelinde istediğimiz sonuçları alamadık. Bu bizi üzdü. Şimdi bu sonuçlardan parti olarak bir ders çıkarmalı gerekli yenilenmeyi ve değişimi sağlamalıyız. Bunu ertelemenin bir faydası olmayacaktır. Aksine şimdi yapılacak değişimle genel seçimlerde daha iyi sonuçlar elde edebiliriz.”

 

- CHP kurultayında Özgür Özel ve değişim taraftarı grup Kemal Kılıçdaroğlu’nu yenebilecek mi? Kurultay delegeleri arasındaki dağılım nasıl?

Özgür Ceylan; “Biz olaya yenmek yenilmek olarak bakmıyoruz. Bizim partimiz diğer partilere benzemez. Bizde her üye yeterli imzayı bulursa genel başkanlığa aday olabilir. Bu bir bayrak yarışıdır. Genel başkanımızı kurultay delegelerimiz seçimle belirler. Bizim en büyük zenginliklerimizden biridir bu. Yine böyle bir süreç yaşanacak. Kurultay delegelerimiz eğer uygun görüyorlarsa genel başkanımızı değiştirecekler. Ya da devam etmesini onaylayacaklar. Dağılımı sorarsanız benim kendi kanaatim partide bir değişim isteyenlerin sayıca daha fazla olduğu yönünde.”

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tam da CHP İl Kongresinin yapıldığı gün açıkladığı “Delege sistemi kaldırılacak” sözleri ne ifade ediyor? Parti genel başkanı da üyeler tarafından mı seçilecek? Eğer böyle ise hangi üyeler bu seçimi nasıl, hangi yöntemle yapacaklar?

Özgür Ceylan; “Sayın genel başkanımızın ifadesinin neleri kapsadığını bilemiyorum. Milletvekili grubuna bu konuda herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Bir tüzük komisyonu kuruldu. O komisyonun çalışmaları arasında yer alan bir konu olabilir. Bizim 15 Eylül’de açıkladığımız ‘Değişimin Yüzyılı Yüzyılın Değişimi’ tutum belgesinde de bu konu yer almaktaydı. Biz yapılacak üye reformuyla birlikte genel başkanı tüm üyelerin seçmesini ve partideki her kademenin seçiminde, doğrudan üyelerin söz sahibi olacağı yöntemleri geliştireceğimizi açıkça ifade ettik. Bu konudaki siyasi partiler yasasından kaynaklanan mevzuat engellerini aşmanın yollarını bulmak zor değil.”

 

- CHP’de Özgür Özel ve Değişim taraftarları, topluma, partililere ve vatandaşlara neyi vaat ediyor?

Özgür Ceylan; “Partililerimize ve topluma daha iyi yönetilen, yanlışlarından ders çıkarmış, üyelerinin daha çok söz sahibi olduğu, yenilenmiş bir parti sözü veriyoruz. Daha sol ve sosyal demokrat politikaların öne çıktığı, çağın getirdiği gelişmelere uygun çalışma biçimlerinde de yeniliklerin yapıldığı, gençlerin, kadınların, doğa ve hayvan hakları savunucularının, insan hakları savunucularının, çiftçi, işçi, memur, emekli, ev hanımı özetle her kesimin kendisini bulabileceği politikalar vaat ediyoruz. Bu politikaları uygulamak üzere önce yerel seçimlerde yüksek bir başarı ardından genel seçimlerde iktidar olmayı vaat ediyoruz.”

 

- Küskün muhalif seçmen Özgür Özel’e nasıl bakıyor? CHP’de lider değişiminin etkileri yerel seçimlere nasıl yansır?

Özgür Ceylan; “Grup başkanımız ve genel başkan adayımız Özgür Özel’e her geçen gün ilginin daha fazla arttığını ben şahsen gözlemleyebiliyorum. Toplumda nasıl bir etki bıraktığını bize zaman gösterecek ama bir değişikliğin kesinlikle olumsuz olmayacağını söyleyebilirim. Bence parti programı tüzük ve yönetim kadrolarındaki değişim seçmene olumlu olarak yansıyacak ve oyumuzu arttıracak. Bunu düşündüğüm içinde bu değişim hareketine destek olmaya çalışıyorum.”

 

- CHP İl Kongresi’nde parti içi çatışmanın gün yüzüne çıktığına şahit olduk. Ağır eleştiriler yapıldı, partinin Televizyonunun, Su Zebilinin bile alınıp götürüldüğü gündeme geldi. Kongre sonrasında CHP’deki gruplar arası çatışma son bulacak mı?

Özgür Ceylan; “CHP içerisinde tartışmalar her zaman olur. Ama tüm partililerimiz gereken sağduyuyu zamanı geldiğinde göstereceklerdir. Bu tartışmalar yalnız biz de yok şu anda AKP’de de yaşanmakta. Başka partilerde de var.”

 

- CHP Çanakkale örgütünde “Değişim” grubunun seçimlerden başarıyla çıktığı görüldü. Bu başarı sizce neyi ifade ediyor? Özgür Özel önümüzdeki günlerde Çanakkale’ye gelerek CHP’lilerle veya delegeleri ziyaret edecek mi?

Özgür Ceylan; “Çanakkale’de partimize oy veren vatandaşlarımızın büyük oranda değişimi desteklediklerini söyleyebiliriz. Özgür Özel’in şu an için belirlenmiş bir Çanakkale programı yok ama olursa çok memnun olur, Çanakkale olarak kendisini ağırlamaktan mutluluk duyarız.”




Bu haber 3113 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER RÖPORTAJLAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI