thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Danışman Siyasetine Kurban: Jülide İskenderoğlu

Tarih: 22-05-2023 07:07:09 Güncelleme: 22-05-2023 07:09:09 + -


AK Parti’de seçim yenilgisinin sorumlusu olarak Danışman Siyaseti görülüyor. Bülent Turan’ın danışmanı Yavuzhan Ahıskalı’nın parti yönetimlerini adeta pasifize ederek; kendisine bağlı bürokratlarla siyaseti yönetmeye çalışmasının kurbanı ise vekil seçilemeyen Jülide İskenderoğlu oldu.


Danışman Siyasetine Kurban: Jülide İskenderoğlu

2015 yılı genel seçimlerinden hemen önce Çanakkale’den birinci sıra aday gösterilen Bülent Turan ile birlikte Çanakkale’de başlayan Danışman Siyaseti, Bülent Turan’ın aday gösterilmemesi sonrasında sona erdi. AK Parti içerisinde birçok önemli ismin partiden küsmesi, bazı isimlerinde başka partilere geçmesi ile geçen 8 yıllık süreç içerisinde Çanakkale’de en çok tartışılan isimlerin başında Turan’ın danışmanlığını yapan Yavuzhan Ahıskalı geliyordu.

 

Erzurumlu olan Danışman Yavuzhan Ahıskalı, bürokrasi ve siyasi kadroları Erzurumlar ile doldurdu. Çanakkaleliler ikinci plana atıldı. Üç dönem Milletvekilliği yapan Mehmet Daniş'e ayıkn olan kim varsa tasfiye edildi. Partide ve bürokrasi kadrolarından uzaklaştırıldı. Bürokratlar, Parti yönetimlerinin yanı sıra Danışmanın vesayetinde görev yaptılar. Bu durum Partiyi kamuoyunda güçsüz hale getirdi. Atanan il Başkanları dahi Danışmanın altında görev yapar oldu. 2. sıra Milletvekillerinin etkisi dahi azaldı.

 

DANIŞMAN KAYNAKLI ŞİKÂYETLERE KULAKLARINI TIKADI

AK Parti’de aday belirleme sürecinden bürokraside yapılan atamalara kadar birçok olaya karışan, bunun yanı sıra kurduğu şirketlerle dikkat çekerek Çanakkale İş Dünyasının da tepkilerini çeken Turan’ın danışmanı Ahıskalı’ya son yıllarda ciddi tepkiler geliyordu. Bürokraside yapılan atamalarda Erzurum Lobisi oluşturmakla da suçlanan Ahıskalı’yı Çanakkale’de “Saltanat” sürmekle suçlayan birçok ismin şikayetlerine ise Bülent Turan’ın kulaklarını tıkadığı biliniyordu.

 

8 YILDA 3 İL BAŞKANI, BİRÇOK BÜROKRAT GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİ!

2015 yılında Çanakkale’ye geldiğinden 2023 yılına kadar geçen 8 yılda; 3 il başkanın istifa ettiği, Çanakkale’de AK Parti Hizmetlerinin adeta yüzü olan birçok bürokratın görevden alınması ile birlikte birçok insanın küsmesine sebep olan Bülent Turan ve “Danışman” siyaseti de artık bitti.

 

KEHANET TUTMADI; BİRİNCİLİK GİTTİ.. OLAN İSKENDEROĞLU’NA OLDU!

Çanakkale’de kavgacı ve kutuplaştırıcı siyaset yapmakla eleştirilse de Bülent Turan Çanakkale’nin gördüğü en deneyimli siyasetçilerden bir tanesi. 2015 yılından bu yana gerçekleşen her genel seçim öncesinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen seçmeni iyi analiz eden Turan; “2 vekil çıkartırız, Çanakkale’de birinci parti oluruz” kehanetinde bulunuyordu.

 

2015 yılından bu yana oyları kademeli bir şekilde eriyen AK Parti’deki yenilginin sebebi olarak gösterilen Danışman Siyaseti’ne gözlerini kapayan Turan bu kez yanıldı. 14 Mayıs seçimlerine aylar kala yine aynı kehanette bulunan, hatta seçimlerden 12 gün önce çıktığı A Haber kanalında bile iddiasını yenileyen Turan’ın bu sefer kehaneti tutmadı.

 

KENDİSİNE BAĞLI BÜROKRATLARLA SİYASET.. PARTİLİLERİ KÜSTÜRDÜ

Turan’ın danışmanı Yavuzhan Ahıskalı’nın birçok kuruma Erzurumlu bürokrat atattırması, bürokratlarla Çanakkale’de siyaset yapılması parti içerisinde de büyk tepki çekiyordu. Yavuzhan Ahıskalı’nın parti yönetimine paralel kendi yönetimi oluşturmakla suçlandığı, bu sebeple de birçok eski parti yöneticilerinin küstüğü, AK Parti’ye gönül vermiş kişilerin de partiden uzaklaşmasının sebebi olduğu da partililer arasında sık sık konuşuluyor.

 

AK Parti önceki seçime göre 10 ilçede oy kaybı yaşarken; ne parti yönetimi ne de Danışman siyaseti bu seçimlerde AK Parti’deki seçim yenilgisini yaşamaktan kurtaramadı. TBMM’ye sadece Ayhan Gider’i vekil olarak gönderebilen AK Parti’de en büyük üzüntü ise Jülide İskenderoğlu’nun vekil olarak seçilememesi görülüyor.




Bu haber 5317 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI