thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



ÇOMÜ Yaz Bilim Kampı Projesi Kabul Edildi

Tarih: 17-01-2019 09:06:09 + -


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğr. Gör. Arzu Bayındır’ın hazırladığı ve yürütücülüğünü yaptığı “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı - 2019 TÜBİTAK Projesi kabul edildi.


ÇOMÜ Yaz Bilim Kampı Projesi Kabul Edildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişimi, Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Özel Koleji, Manisa Soma Kaymakamlığı ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri (Soma Madeninde çalışan ve maden kazasında yitirdiğimiz kişilerin çocukları) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, Genelkurmay Personel Dairesi Başkanlığı işbirliğine dayalı olarak planlanan Yaz Bilim Kampı projesinde; ortaokul 6. sınıfa devam eden, Haziran 2019 tarihi itibariyle 7. sınıfa geçmiş, akademik başarıları yüksek 12 yaş çocukları, çalışma grubu olarak hedefleniyor.

 

2007 yılından bu yana 12.’si gerçekleşecek olan kamp programının amacı, katılımcı öğrencilerin popüler bilimle tanışmalarını sağlamak, bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu konusunda farkındalık yaratmak, bilimin insan yaşamı üzerindeki etkilerini ve yaşamımızı nasıl yönlendirdiğini deneyimlemelerine yardımcı olmaktır. Çanakkale Özel Kolej Yerleşkesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu ve Dardanos Yerleşkelerinin yanı sıra derslikler, atölyeler, laboratuvarlar, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanları projenin kamp etkinlikleri için birer eğitim ortamı olacaktır.

Proje ekibi; alanlarında uzman, benzer projelerde deneyimi olan, farklı üniversitelere mensup öğretim elemanlarından oluşmaktadır. (Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi,  İnönü Üniversitesi, TÜBİTAK MAM, Kıbrıs İlim Üniversitesi,  Milli Eğitim Bakanlığı) Proje, 24 Haziran - 14 Temmuz 2019 tarihleri arasında, konaklamalı, 6'şar günlük programlarla üç dönem olarak Çanakkale’de gerçekleştirilecektir. Kampa 90 öğrenci katılacaktır.




Bu haber 2827 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI