thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



CHP’nin İlk Aday Adayı İsmet Güneşhan Oldu

Tarih: 16-03-2023 06:22:42 Güncelleme: 16-03-2023 07:03:42 + -


Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde Belediye Meclis Üyeliği, Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan İsmet Güneşhan, milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.


CHP’nin İlk Aday Adayı İsmet Güneşhan Oldu

Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde Belediye Meclis Üyeliği, Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan İsmet Güneşhan, milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı. CHP Genel Merkezi’nde aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren Güneşhan’a, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan ve partililer eşlik etti.

Aday adaylığı başvurusu ile ilgili açıklama yapan CHP’li Güneşhan, Çanakkale’yi daha iyi bir noktaya getirmek için çok çalışacaklarını söyledi. Millet İttifakı olarak Türkiye’yi içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik krizden çıkartacaklarını belirten Güneşhan, şunları söyledi: “Partimizin ilgili organlarına aday adaylığı başvuruşumuzu gerçekleştirdik. Çanakkale ve partimiz bu zamana kadar bizlere hep destek verdi. Şimdi sıra destek vermesi gerekenler bizleriz. Türkiye zor günlerden geçiyor. Hem ekonomik hem siyasi derin bir kriz içindeyiz. Bu kriz Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi şehrimiz Çanakkale'de de çok ağır bir şekilde hissediliyor. Saray iktidarının bu krizi çözme kabiliyeti kalmamıştır. Bu krizi biz yani Millet İttifakı çözecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırarak, ülkemizi içinde bulunduğu karanlık günlerden aydınlığa taşıyacağız. Hiç şüphemiz yok ki Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Çanakkale’miz ve Türkiye’miz iktidarımızda rahat bir nefes alacaktır.”

“BİZİM İKTİDARIMIZDA HİÇ BİR GÜÇ KAZDAĞLARININ TEK BİR DALINA DAHİ DOKUNAMAYACAKTIR”

İsmet Güneşhan yaptığı açıklamada Kazdağları’nı ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceklerini belirterek; “Biz Çanakkaleliler olarak dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Türkiye’nin en uzun ikinci kıyı şeridine sahibiz. Türkiye’nin iki adası burada, boğazımız var. Yer altı ve yerüstü zenginliklerimiz var. Ve en önemlisi Kazdağlarımız var. Dünyanın en zengin ikinci oksijen deposuna sahip. Binlerce yıldan beri bu bölgenin su ihtiyacını karşılamıştır. Burada yaşayan tüm insanlarımızın geçimini sağlamıştır. Bugün Kazdağlarımız tek adam rejiminin talan politikası sonucu madenciler tarafından kuşatma altına alınmıştır. Bizim iktidarımızda hiç bir güç Kazdağlarının tek bir dalına dahi dokunamayacaktır” dedi.

 

“HIZLI TREN ÇANAKKALE’YE GELSİN İSTİYORUZ”

Çanakkale’nin hayalinin Hızlı Tren olduğuna dikkat çeken İsmet Güneşhan, CHP iktidarında hızlı trenin Çanakkale’ye getirilmesi için çalışacağına belirterek; “Çünkü Kazdağlarının üstü altından çok daha zengindir. Çanakkale’nin vizyonu tarihi, doğası, denizi nedeniyle turizm, Bereketi toprakları ve ovaları ile tarım ve tarıma dayalı sanayi, Jeotermal kaynakları nedeniyle sağlık turizmi, Bir üniversite, bir bilim, bir spor kenti olmalıdır. Bunun için öncelikle Çanakkale kolay ulaşılabilir bir kent olmalıdır. Öncelikle havayolu ulaşımı daha düzenli bir hale getirilmelidir. Mutlaka başta hızlı tren olmak üzere Bandırma’ya kadar gelen demiryolu Çanakkale’ye getirilmelidir” dedi.

 

“İÇİ BOŞALTILMIŞ GESTAŞ.. YENİDEN YAPILANDIRILACAKTIR”

GESTAŞ’ın AK Partinin çiftliği haline geldiğini, şirketin iflas ettiğini söyleyen İsmet Güneşhan; “Adalar ve Deniz ulaşımında yaşanan sıkıntılar ivedilikle giderilmelidir. Erdoğan şahsım iktidarında ülkemizdeki kurumların içi nasıl boşaltıldıysa maalesef liyakatsiz insanların iş başına getirilmesiyle GESTAŞ’ında içi boşaltılmıştır. Bunun sonucunda bir dönem vergi rekortmeni olan GESTAŞ iflas noktasına gelmiştir. GESTAŞ yeniden yapılandırılacaktır. İşin ehli insanlar iş başına getirilecektir. Deniz ulaşımı daha cazip ve daha ekonomik hale getirilecektir” dedi.




Bu haber 3448 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI