thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



CHP Genel Başkan Yardımcıları Çan’a Geliyor

Tarih: 15-06-2022 07:43:46 Güncelleme: 15-06-2022 07:47:46 + -


Belediye Başkanlığı görevinden İçişleri Bakanının onayıyla geçici olarak uzaklaştırılan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek de yarın Çan'a gelerek basın açıklaması düzenleyecekler.


CHP Genel Başkan Yardımcıları Çan’a Geliyor

Ankara’da bir dizi temaslarda bulunduğu esnada Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, İçişleri Bakanının onayı ile Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştı. Görevden uzaklaştırma kararı sonrasında CHP Genel Merkezine giden Bülent Öz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek süreç hakkında bilgi verdi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ziyaret ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Mesnetsiz iddialara sarılarak Çan halkının iradesine darbe yaptılar. En güzel cevabı zamanı geldiğinde yine halk verecek.. Çan Belediye Başkanımız Bülent Öz ve Milletvekilimiz Özgür Ceylan ile birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettik” ifadelerine yer verdi.

 

ANKARA’DA İKEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Görevden geçici olarak uzaklaştırılması ile ilgili açıklama yayınlayan Bülent Öz; “Ankara'da belediyemizin işlerini takip etmek için kurumlarda bir dizi ziyaretler gerçekleştirmiştim. Tam da ziyaretimiz esnasında yürütülen soruşturmalarda iddialar karşısında CHP'li belediyelere yönelik uygulanan fakat kesinleşmiş durumlarda bile AKP'li belediyelere soruşturma izni dahi verilmeyen hukuksuz yaklaşımın tarafıma uygulanmasından haberdar olduk” ifadelerine yer verdi.

 

“HAKLARINDA KESİNLEŞMİŞ HÜKÜM VERİLEN AKP’Lİ BAŞKANLAR VARKEN..”

Türkiye ve Çanakkale’de başta AK Partili belediye başkanları hakkında kesinleşmiş hüküm kararları olmasına rağmen yargılanmazlarken kendisi hakkında hiçbir karar olmamasına rağmen görevden uzaklaştırıldığına dikkat çeken Bülent Öz; “Ne yazık ki Türkiye genelinde ve Çanakkale'de de mevcut ve önceki dönem AKP'li belediye başkanları için kesinleşmiş durumları olduğu halde uygulanmayan, tarafıma ise sadece iddialar karşısında kesinleşmiş gibi yargısız infaz yaparak, geçici süre görevden uzaklaştırmam bilgisini ne yazık ki tebliğ edilmeden basın yoluyla öğrendik” ifadelerini kullandı.

 

“İKTİDARIN SON ÇIRPINIŞLARI..”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren Bülent Öz; “Sonrasında önceden belirlenmiş randevu programımız gereği, CHP Genel Başkan Yardımcımız ve Çanakkale Milletvekilimiz Muharrem Erkek ve CHP Çanakkale Milletvekilimiz Özgür Ceylan ile birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettik. Genel başkanımız konuyu gülümseyen ifadeleriyle, seçilmiş irademizin ülkemizin birçok noktasında baskı altına alınmaya çalışılmasının, iktidarın son çırpınışları olarak değerlendirdi. Desteklerini iletti. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

“YARGILANMAK, BU DÖNEMİN ŞANINDANDIR”

Çan Halkının yapılan hukuksuzluklara en güzel cevabı vereceğini belirten Bülent Öz; “Çanakkale Milletvekilimiz Özgür Ceylan'ın Mecliste yaptığı konuşmada "Muhalefete ayrı, sarayın başkanlarına ayrı hukuk" diyerek ifade ettiği ve Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek'in belirttiği gibi "Mesnetsiz iddialarla Çan halkının iradesine yapılan saygısızlığa 2019 Mart’ında olduğu gibi en güzel cevabı zamanı geldiğinde yine halkımız verecektir. Daha önce de belirttiğim gibi "Yargılanmak, bu dönemin şanındandır” ifadelerini kullandı.

 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI ÇAN’A GELİYOR

Öte yandan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün görevden geçici olarak uzaklaştırılmasına tepki göstermek üzere CHP Genel Başkan yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek Çan’da basın açıklaması düzenleyecekler. 16 Haziran saat 12.30’da Çan Menderes Parkında gerçekleşeceği öğrenildi.




Bu haber 2656 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI