thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



CHP’den “128 Milyar Dolar Nerede” Eylemi

Tarih: 14-04-2021 10:52:44 Güncelleme: 14-04-2021 20:16:44 + -


CHP İl Başkanlığınca şehrin bazı yerlerine astırılan “128 Milyar Dolar Nerede” pankartlarının kaldırılması sonrasında eylem düzenledi.


CHP’den “128 Milyar Dolar Nerede” Eylemi

CHP Genel Merkezi 40 il ve ilçelerdeki teşkilatlarıyla Merkez Bankası rezervlerinde olması gereken 128 Milyar Doların akıbetini sormak üzere afişler hazırlatmıştı. Birçok ilde olduğu gibi Çanakkale’de de astırılan afişler toplatılınca CHP İl Başkanlığı basın açıklamasında bulundu. Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yapan CHP İl Başkanlığı; “Türkiye’deki emniyet güçlerimize ve savcılarımıza sormak istiyoruz: Kanunları, yasaları statüsü ne olursa olsun herkese eşit uygulamak kusur mu? AKP’ye sormamıza gerek yok. Onların durduğu yer belli. AKP’ye göre herkese eşit, adil davranmak büyük kusur. Çünkü onlar bu milletin polisini milletin canını, malını korumakla; asayişini sağlamakla görevli devlet görevlileri olarak görmüyor” ifadeleri yer aldı.

 

“128 MİLYAR DOLAR NEREDE DİYE SORANLARIN PEŞİNE DÜŞÜYOR”

Polis ekiplerince pankartların toplatılmasını siyasete müdahale olarak değerlendiren CHP İl Başkanlığı; “İktidar; devlet, hukuk tanımıyor. Bu devletin, AKP’den büyük olduğunu kabul etmiyor. İktidar devletimizin, milletimizin polisini, kendi bekasının bekçisi olarak görüyor!  Polisle milleti karşı karşıya getiriyor. Polis, iktidarın lebalep kongrelerini aldığı talimat gereği seyrederken, mecburiyetten sokağa çıkan işsiz vatandaşı çevirip maskesi yok diye ceza kesiyor.  Bu milletin 128 milyar dolar parasının nereye, kimlere gittiği belli değil; polis, “128 milyar nerede” diye soranların peşine düşüyor. AKP’nin bu aymazlığı, dün akşam, Çanakkale’mizde maalesef polis teşkilatını da utandıracak bir olaya neden oldu. Kentimizdeki billboardlara astığımız, hiçbir hakaret, aşağılama içermeyen; sadece milletin olan parasının hesabını soran, “128 milyar dolar nerede?” afişlerimiz, savcılık ya da mahkeme kararı olmaksızın; hukuksuz bir şekilde emniyet güçleri tarafından söküldü” ifadelerine yer verdiler.

“MİLLETİN PARASI UÇMUŞ GİTMİŞ NEREDE OLDUĞU BELLİ DEĞİL”

CHP İl Başkanlığınca yapılan açıklamanın devamında; “Öyle bir suçluluk psikolojisi ki, birileri “128 milyar dolar nerede?” diye sormayı, kendisine hakaret kabul ediyor. Milletin parası uçmuş gitmiş, nerede olduğu belli değil; polisler, savcılar kayıp paranın akıbetini araştıracağına; 128 milyar dolar nerede diye soranların sesini kısmaya çalışıyor! Bu milletin polisini;  hukuksuz davranmaktan geri duramayacak kadar iktidarın kıskacına almaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Şimdi soruyoruz; halkımızın güvenmek istediği polis bunu yaparsa, bu milletin canını, malını kim koruyacak? Polis, bundan sonra bu topluma nasıl güven verecek? Bir ülke bu şekilde ayakta kalabilir mi” ifadeleri yer aldı.

 

“KİŞİ BAŞINA 1542 DOLAR DÜŞÜYOR”

Merkez Bankasındaki kayıp 128 milyar doların vatandaşlara dağıtılması halinde kişi başına 1542 dolar düştüğüne dikkat çekilen açıklamada; “128 milyar doları 83 milyona bölersek kişi başına 1542 dolar düşüyor. Beş kişilik bir aile düşünün, aile başına 7 bin 710 dolar düşüyor. Bunu 8 ile çarpın, her aile başına düşen para 61 bin 680 Türk lirası yapar. Tüm polislerimize sesleniyoruz! 128 milyar dolar, sizin de paranız! Sizin çocuklarınızın parası! Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tüm kesimlerin, hala aşı bile olamamış polislerin hakkını da, onların çocuklarının hakkını da savunmaya devam edeceğiz! Buradan haykırıyoruz! Haykırmaya da devam edeceğiz! 128 milyar dolar demek, bu ülkede henüz doğmamış çocukların dahi hakkı demek!  Bu milletin hakkını size yedirmeyeceğiz! İster afişlerimizi söktürün, ister sesimizi kısmak için elinizden geleni ardınıza koymayın! Bu milletin parası nerede?128 milyar dolar nerede? Sorumuzu, cevap alıncaya kadar sormaya devam edeceğiz. Bu bizim demokratik görev ve sorumluluğumuz. Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluşu için; Bu düzeni değiştirmek zorundayız. Değiştireceğiz” ifadeleri yer aldı.




Bu haber 2100 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI