thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çevrecilere Operasyona Siyasilerden Tepki..

Tarih: 22-09-2020 02:45:17 Güncelleme: 22-09-2020 02:55:17 + -


Sabah saat 07.00'da Kazdağları'nın Kirazlı-Balaban bölgesinde çevre nöbeti tutan gönüllülere operasyon düzenlenmesi ve 4 kişinin gözaltına alınmasına tepki gecikmedi.


Çevrecilere Operasyona Siyasilerden Tepki..

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler sabah saat 07.00'da Kirazlı-Balaban bölgesinde konaklayarak Su ve Vicdan Nöbetini sürdüren Çevre Gönüllülerine operasyon düzenledi. Çanakkale Halkevlerinden yapılan açıklamaya göre 200'ün üzerinde jandarma erinin katıldığı operasyonda sinyal kesiciler kullanıldı ve nöbet bölgesinde konaklayan 4 kişi gözaltına alınırken; nöbet alanında tahliyelerin halen sürdürüldüğü iddia edildi.

 

"CENGİZ'İ, ALAMOS GOLD'U ÇIKARIN, ÇEVRECİLERİ DEĞİL"

Kazdağları'nda nöbet tutan çevre gönüllülerine sabah erken saatlerinde yapılan operasyona siyasilerden de tepki gecikmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yayınladığı açıklamada; "Kazdağları dünyanın çok özel doğal yaşam alanlarından biri.. Suları Balıkesir ve Çanakkale’nin verimli tarım arazilerini besliyor. Olağanüstü bir ekosistem.. Aynı zamanda çok önemli bir tarih/kültür coğrafyası. Biga Yarımadası, Troas bölgesi.. Kazdağları’ndan Alamos Gold’u Cengiz Holding’i çıkarın, yaşam nöbeti tutan çevre gönüllülerini değil.. Kazdağları mücadelesi daha yüksek bir kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

"RUHSATIN ÇIKMASI BİZLERİ ŞAŞIRTMAYACAKTIR"

Nöbet tutan çevre gönüllülerinden gözaltına alınan 4 kişinin serbest bırakıldığını açıklayan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, sabaha karşı yapılan operasyonun Alamos Gold'a ruhsat çıkartılma hazırlığı olarak değerlendirdi. Ural; "Kazdağları’nda  Kirazlı Balaban’da nöbete devam eden yaşam savunucularına   sabah 07.15’de baskın yapan jandarma yaşam savunucularını alandan alıp Çanakkale’ye getirdi. Telefonları kilitlenen görüşmeleri ve görüntü almaları yasaklanan yaşam savunucuları İl Jandarmaya getirilip serbest bırakıldılar.. Bu işin altından ne çıkacak bilemiyoruz ama, Alamos Gold’un yeni ruhsatının çıkması bizleri şaşırtmayacaktır.. Tüm doğa savunucularının yanındayız, Kazdağları hepimizin, Kazdağlarında yapılacak her türlü metalik madencilik faaliyetleri için hepbirlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.." ifadelerini kullandı.




Bu haber 7292 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI