thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Başkan Bayram, "Çanakkale’de Ayvacık Parlayan Bir Yıldız"
Tarih: 18-07-2022 14:01:19 Güncelleme: 18-07-2022 14:24:19 + -


Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Milliyet’ten Eren Aka'ya açıklamalarda bulundu. İlçenin turizm potansiyelinden bahseden Başkan Bayram, “Çanakkale’de Ayvacık parlayan bir yıldız. Doğası, tarihi ve akvaryum görüntülü deniziyle, vatandaşları büyülüyor” dedi.


Başkan Bayram,

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Milliyet’ten Eren Aka ile söyleşide buluştu. Çanakkale’de Ayvacık ilçesinin parlayan bir yıldız haline geldiğine dikkat çeken Başkan Bayram; Assos Antik kentinin yeniden turizme açılması ile ilgili olarak; “Çanakkale’de ‘Afet bölgesi’ ilan edilen Assos Antik Limanı yolu yamaç kısmındaki büyük kayaların ıslahı için kapatılmıştı. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bölgenin yeniden turizme açılma kararını imzalamasıyla Assos turizme açıldı. Ben doğma büyüme Ayvacık Behramkaleliyim. Burası Osmanlı döneminde kurulan taşlı sokakları, kendine özgü taş işçiliğiyle ünlü evleri ve tarihi dokusunu koruyan çok şirin bir köy. Behramkale’nin güney ucundaki tepede kurulan Assos antik kenti ise bu bölgenin tamamına ismini veriyor. Burası halk arasında Assos olarak biliniyor. Behramkale’de birçok ufak pansiyon, kafe ve restoran bulunuyor. Ayvacık ilçesinde yer alan Assos, tarihi dokusu, bol oksijenli havası, sakinliğiyle en şirin tatil beldelerinden biridir” dedi.

 

“ASSOS YILIN DÖRT MEVİSİMİ ZİYARET EDİLEBİLİR”

Antik dönemden kalma bir turizm bölgesi olmasının yanında Assos’ta dört mevsim ziyaret edilebileceğine dikkat çeken Başkan Bayram; “Assos hem tatil hem de kültür turizminin merkezidir. Yılın dört mevsimi ziyaret edilebiliyor. Akdeniz ikliminin hâkim olduğu Assos’un iç kısımları kıyı kısımlarına göre daha serin olur. Özellikle pandemiyle birlikte vatandaşlar doğal ortamları tercih etmeye başladı. Bizim ilçemiz de çok fazla talep aldı ve almaya devam ediyor. Özellikle İstanbul ve yakın çevresinden yoğun ziyaretçileri olan bir ilçeyiz” dedi.

“İLK DURAĞINIZ MUTLAKA ASSOS ANTİK KENTİ OLSUN”

Yerli ve yabancı turistlere Çanakkale’ye ve Ayvacık’a gelmeleri halinde mutlaka Assos Antik Kentini ziyaret etmelerini öneren Başkan Bayram; “Assos’a geliyorsanız ilk durağınız mutlaka Antik Kent olsun. Assos Antik Kenti’ni ziyaret ettiğinizde Athena Tapınağı’nın bir minyatürüyle karşılaşıyorsunuz. Bu minyatür sayesinde tapınağı gözünüzde canlandırabilir ve o dönemlere ait düşüncelerle sarmalanabilirsiniz. Assos’ta görülecek pek çok tarihi mekân bulunuyor. Behramkale köyünde Hüdavendigar Camii, Tuzla Çayı üzerinde kurulmuş 600 yıllık Hüdavendigar Köprüsü, Assos Antik Kenti’nde yer alan surlar, Athena Tapınağı, Akropol, Nekropol, Gymnasium, Amfi Tiyatro, Hamam ve Agora, Babakale yolu üzerindeki ApollonSmitheion Tapınağı bunların başlıcaları” dedi.

“TÜNELLER İLÇEMİZE DEĞER KATACAK. ANCAK ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR”

Küçükkuyu ve ayvacık arasına yapılan karayolu tünellerinin Ayvacık’a büyük değer katacağına dikkat çeken Başkan Mesut Bayram, ancak tünelden Küçükkuyu beldesine girişte bir kaos olabileceğine dikkat çekti. Yetkililerin şimdiden önlem alması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bayram; “İlçemizde görev yapan memurlar çok şanslı. İlçemize dünyanın her tarafından tatil için birçok misafir geliyor. Burada görev yapan memurlarımız beş buçukta mesaileri bitince saat altıda denizde olabiliyor. İlçemiz ile denizimizin arası sadece 10-15 dakika uzaklıkta. Sahilde belediyemizin sosyal tesisleri bulunuyor. Burada ücretsiz masa, şezlong, tuvalet ve duş hizmeti sunuyoruz.1915 Çanakkale Köprüsü ve Ayvacık ile Küçükkuyu arasına yapılan tüneller ilçemize çok değer kattı. Ancak tüneller açıldıktan sonra Ayvacık’tan tünellerden inen araçlar sahil bandımızdaki Küçükkuyu beldemizin trafiğini tam anlamıyla kaosa sokacak. Tüneller açılmadan bu duruma acil bir çözüm bulmamız gerekiyor. Ağır tonajlı araçları şehir içerisine sokmadan viyadüklerle veya yukarıdan yeni yapılacak bir yolla çözüm bulmalıyız. Bir de sitemim var. Tünellerde birkaç tören yapıldı. Bu törenlere Ayvacık Belediye Başkanı olarak davet edilmedim. Ancak çevre ilçelerin belediye başkanları davet edildi. Tünellerin bir ucu Ayvacık, diğer ucu ise Küçükkuyu’da. Burada görev yapan bir belediye başkanı olarak bir davet bekledik ancak bir davet gelmedi” dedi.

 

‘İLÇEMİZE DOĞAL GAZ GELİYOR’

İlçede kısa süre içerisinde Doğalgaz altyapısının tamamlanacağına dikkat çeken Başkan Bayram; “Ayvacık ilçesine doğal gaz geliyor. Üç yıllık girişimlerimizden sonra ilk kazmayı vuruyoruz. Ayvacık bu hizmetleri fazlasıyla hak ediyor. Vatandaşlarımızın en güzel ve konforlu hizmetlerden yararlanması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Girişimlerimizden güzel neticeler almak şevkimizi artırıyor. Doğal gazın ilçemize gelişi insanlarımızın yaşam standartlarına kalite getirecek. Projenin ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.




Bu haber 2502 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI