thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Rektör Yücel Acer’den Özür Bekliyoruz!”

Tarih: 13-04-2017 15:30:54 + -


Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Dr. Ergin Ergül’ün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu sonrasında ÇOMÜ Rektörlüğünce Üniversitede Uzman Kadrosunda bulunan Hikmet Yurteri hakkında soruşturma açmış ve açığa almıştı. Hikmet Yurteri hakkında açılan davadan beraat ederek, üniversitedeki görevine geri döndü. Yurteri hakkında soruşturmaya gerek olmadığı uyarılarında bulunan Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu şimdi Rektör Yücel Acer’den özür dilemesini bekliyor.


“Rektör Yücel Acer’den Özür Bekliyoruz!”

Referandum’un 16 Nisan 2017 tarihinde kesinleşmesinin ardından sosyal medyada “Hayır’lı Cumalar, Hayırlı Günler” gibi içeriğinde Hayır ifadesi geçen selamlaşma kalıplarının Başbakanlık Genelgesi gibi gösteren yazılar dolaşıyordu. Söz konusu sahte genelgeyi takipçileri ile paylaşan Hikmet Yurteri hakkında Sahte genelgeyi yaratmak ve yaymak suçlaması ile Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Dr. Ergin Ergül’ün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan suç duyurusuna istinaden de ÇOMÜ Rektörlüğü Hikmet Yurteri hakkında önce soruşturma işlemi sonrasında da açığa alma işlemi uyguladı. Yaşanan sürece ve yaptırımlara ise Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu itiraz etmiş ama itirazları sonuç vermemişti.

 

Açığa alınan Hikmet Yurteri hakkında Savcılık kovuşturmaya yer olmadığı karar vermesi üzerine Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu basın açıklamasında bulunarak ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer’in özür dilemesini beklediklerini açıkladılar. Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu’nca yapılan yazılı basın açıklamasında; “Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi kadrosunda uzman olarak çalışan üyemiz Hikmet Yurteri 9 Şubat 2017 tarihinde Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Dr. Ergin Ergül’ün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu üzerine açığa alınmıştır. İddia edilen suç sosyal medya üzerinden Başbakanlık Genelgesiyle, selamlaşma kalıplarının üyemiz tarafından hazırlanıp yayılması iddiasıydı. Ancak 27.02.2017 tarihinde Çanakkale Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturmada bu iddiaların doğru olmadığı açığa çıkarılmış ve kovuşturmaya yer olmadığına dair karara varılmıştır.”

 

“REKTÖR YÜCEL ACER’E ULAŞAMADIK, RANDEVU ALAMADIK”

 

ÇOMÜ yönetiminin 01.03.2017 tarihinde başlattığı soruşturmada ise savcılığın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına paralel bir sonuç çıksa da üyemiz Hikmet Yurteri’ye hukuk sonucuyla uyuşmayan 2547 sayılı Yüksek Öğrenim Kanunun 53/1-6 maddesi kapsamında değerlendirerek fiili düzenleyen 657 sayılı DMK’nın 124/A-e maddesinin “Devlet Memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak” kapsamında “UYARMA” Cezası ile cezalandırılmasına anlamsız bir çelişkiyle karar vermiştir.

 

Eğitim İş olarak ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer’e defalarca ulaşmaya çalışmamıza rağmen bir türlü iletişim ve randevu taleplerimiz karşılanmamıştır. Tüm bu yaşananların sonunda 2 ay boyunca açığa alınarak mağdur edilen üyemiz Hikmet Yurteri 11.04.2017 tarihinde Rektör Yücel Acer tarafından yayınlanan yazıyla tekrar göreve iade edilmiştir. Eğitim İş olarak soruyoruz, bir kaşık suda koparılan fırtınanın faturasını üyemize ödetmeye kalkmanız, sahte emek düzenlemek gibi ağır bir suçlamaya maruz bırakmanızın sonucu ne oldu? Adaletin keskin kılıcıyla tüm iddialarınız yerle bir oldu. ÇOMÜ Rektörü Sayın Yücel Acer’e sesleniyoruz görevden açığa alma işleminizi uygulamanıza gerek yok dediğimizde, olay ciddi diyordunuz. İşte ciddiyetin sonucu ortada, suç yok adaletin kararı var. Şimdi sizi üyemizden özür dilemeye biz çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

 




Bu haber 6692 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI