thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Son 5-6 Yılda Teknopark’ta Ne Üretilmiş”
Tarih: 09-11-2023 07:14:43 Güncelleme: 09-11-2023 07:15:43 + -


ÇTSO üyelerinin sorunlarını gündeme getiren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Ekim ayı meclis toplantısında Çanakkale’de adeta bir gizem haline dönüşen Teknopark’ı gündeme getirmişti. Teknopark’ta yaşananlar ile ilgili olarak Vali ve Rektör’e çarğı yapan Semizoğlu; “Bir incelensinler” demişti. Kasım ayı meclis toplantısında Çanakkale Teknopark bir kez daha gündeme gelince Teknopark’ta internet olmadığı ortaya çıktı!


“Son 5-6 Yılda Teknopark’ta Ne Üretilmiş”

Çanakkale’de uzun süredir faaliyet gösteren Çanakkale Teknoparkta yaşanan sıkıntılar gündemden düşmek bilmiyor. Teknopark içerisinde faaliyet gösteren firmalara baskı yapıldığı, korkutulup sindirildiği iddiaları ile gündeme gelen Teknopark ile ilgili pandoranın kutusunu açan isim ise ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu olmuştu.

 

KORKU, BASKI, SİNDİRME “ADIMIZI SAKIN AÇIKLAMAYIN..”

Teknopark içerisinde faaliyet gösteren ÇTSO üyesi firmaların sorunlarını gündeme getiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, ekim ayı meclis toplantısında Teknopark ile ilgili olarak firmaların sıkıntılarını açıklamamış; ancak firma sahipleri üzerinde baskı yaratıldığını şu sözlerle ifade etmişti; “Ciddi sıkıntılar var ancak firmalar konuyu gündeme getireceksiniz sakın ismimizi açıklamayın diyorlar. Burası ile ilgili olarak Sayın Valimizi ve Üniversitemizin sayın rektörünü incelemeye davet ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

 

Teknoparktaki firmaların yaşadığı sorunları gündeme getirirken “Sakın ismimizi açıklamayın” ifadeleri gündem olurken; Teknopark sorunu ÇTSO’nun Kasım ayı meclis toplantısında bir kez daha gündem oldu. Geçen ay Vali ve Rektörü incelemeye davet eden Semizoğlu’na ÇTSO Meclis üyeliğinin yanı sıra Teknopark Yönetim Kurulu üyesi olan S.Kaya Üzen yanıt verdi.

 

“BİR MEMNUNİYETSİZLİK VAR İSE..”

Teknopark Yönetim Kurulu üyesi Kaya Üzen yaptığı konuşmada Teknoparkın başarısına dikkat çekerek; “Teknopark Yönetim Kurulu üyesi olarak burada yapılan çalışmalar ile ilgili olarak gerekirse ÇTSO yönetimi veya meclis olarak buraya ziyaret edebiliriz. Geçen ay ki toplantıda yoktum ama bir takım serzenişler olmuş. Burada doluluk oranı yüzde 100’ün üzerine, bekleyen kiracılar da var. Burada bir memnuniyetsizlik var ise; oradaki müteşebbislerimiz ile ilgili olarak sürekli kendileri ile irtibat halindeyiz. Buyursunlar ziyaret etsinler, birlikte çözüm üretmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

 

“TEKNOPARK’TA İNTERNET YOK DİYORLAR.. KORKUNÇ BASKI VAR DİYORLAR”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise bu konuşma üzerine; “Geçen ay ne konuştuğumu çok iyi hatırlıyorum. Teknopark tüzel bir kişilik; en büyük hissedar GESTAŞ sonrasında da ÇOMÜ Rektörlüğüdür. Vali bey ve rektör hoca el atsınlar demiştim. Teknopark’ta üretim yapan üyelerimizin şikâyetleri var. Şikâyetler şu; ‘İnternet yok’ diyorlar, korkunç baskı var diyorlar. İsimlerimiz kesinlikle zikredilmesin, çok büyük baskı altındayız diyorlar. Bu serzenişlerde bulunan üyelerimiz geçen ayki meclis toplantısından sonra ‘telefon ve mail yolu ile bizlere ulaştılar, ne sıkıntınız var? Bizlere neden iletmiyorsunuz’ diye üyelerimiz ile iletişime geçmişler. Demek ki benim buradaki konuşmam amacına ulaşmış” ifadelerini kullandı.

 

“GÖREVİMİ YAPTIM, ÜYEMİN ŞİKAYETLERİNİ İLETTİM”

ÇTSO Başkanı olarak üyelerinin her bir şikayeti ile ilgilenmesinin görevi olduğunu ifade eden Semizoğlu, konunun gündeme gelmesi sonrasında Teknopark’ın bir takım aktivite içerisine girmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Bir de Teknopark ivmelenmiş biz aktarınca şikâyetleri, atlanıp Biga’ya gidilmiş, çalışma başlatmışlar. Demek ki ÇTSO mikrofonu güçlü bir mikrofonmuş. Evet, Teknopark aynı hızla devam etsin ancak internetlerini de bir kontrol etsinler. Bana aktarılan şikâyetlerden bir tanesi internet konusuydu. Amaç yerine ulaşmış, düzelme konusunda çaba gördük. Ben görevimi yaptım; üyemin şikâyetlerini ilettim. İsmimi bile söylemeyin diyorlar” dedi.

“EKSİKLİK, YANLIŞLIK, YÖNETİMSEL ZAAFİYET VARDIR. BUNLARI HEPİMİZ YAŞIYORUZ”

Teknopark içerisinde internet olmadığı iddialarına inanmadığını ifade eden Kaya Üzen; diğer iddialar ile ilgili olarak açıklama yapmazken; “Başkanım internetten bahsediyoruz. Yeni icat edilmedi, hepimizin cebinde var. İnternet 10 dakika olmamıştır, biraz saygı ile anlayışla karşılarım ama bana  İnternet yok.. Biraz tuhaf geldi. Biga TSO’yu neden söyledim; faydalanmak isteyen insan kapıyı çaldığı zaman Teknoparkın imkanlarından faydalanıyor. Eksiklikler, yanlışlar vardır, yönetimsel zafiyetler vardır. Bunları hepimiz iş hayatlarımızda yaşıyoruz benzer şeyleri. Giderilmesi konusunda odamız bize destek olur, destek olur fikir verir onları da göz önünde bulundururuz. Tekrar şunu söylüyorum; oradaki kişilerin ziyaretleri sürekli yapılıyor. Anket çalışmaları düzenli yapılıyor, memnuniyetlikler alınıyor. Bakanlıkların ratingleri var; ciddi 100’ye yakın kriterler var;  Teknoparkımız bunlar içerisinde 32-33’ncü sıralarda. Yıllar önce kurulmuş teknoparklardan kısa zamanda kurularak başarılar elde etmiş, bir takım konularda ödüller almış, yarışmalarda iyi sonuçlar almış. Yine söylüyorum; eksiklikler vardır ama internet yok filan bunlar bana basit geldi. Bu konuyu da araştıracağım” dedi.

 

“İNTERNET OLMAMASI SADECE BİR ÖRNEKTİ..”

Teknopark içerisinde ciddi sıkıntılar olduğunu; internet olmamasının bunlardan sadece biri olduğunu belirten Semizoğlu; “Teknoparkta son bir ayda bu hareketlenme oldu; oda ve üye ziyaretleri yapıldı. Beni sevindiren de bu. 5-6 yıldır oturduğu yerde oturan son bir ayda hareketlendi. İnternet sadece bir örnek idi, bunu da belirten bir üyemizdir. Bu şikâyette bulunan üyemizi de Teknopark Yönetim Kurulu üyesi olarak size yönlendiririm ilgilenirseniz sevinirim” dedi.

“ORASI BİR ZIRH.. ÇOK ENTERESAN BİR YER TEKNOPARK..”

S. Kaya Üzen Teknopark’ın başarı ve ödüllerini gündeme getirerek; “Oda başkanı olarak siz söylediğiniz için çalışan bir kurum değil. Teknopark meclis üyesi olarak yaptığımız toplantı da; bu insanlar neden bize gelmediler diye tartıştık” ifadelerini kullanması üzerine Semizoğlu; “Benim hissettiğim bu.  Siz konuştunuz, sizin konuşmanız üzerine bizimle ilgilenmeye başladılar, telefonlar açılmaya mailler gönderilmeye başlandı dediler. Oranın açılışına bile davet etmediler; orası bir zırh, çok güzel bir zırh. Orası enteresan bir yer; yani Teknopark” ifadelerini kullandı.

 

“SOMUT OLARAK TEKNOPARKTA NE ÜRETİLDİĞİNİ ARAŞTIRMAK LAZIM”

Teknopark’ın kuruluş amaçlarına ve teknopark içerisinde yeri bulunan firmalara sağlanan avantajla dikkat çeken ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu, Çanakkale Teknopark’ta son 5-6 yılda ne üretildiğini de sordu. Semizoğlu; “Somut olarak 5-6 yılda orada ne üretildiğini de araştırmak lazım. Somut olarak. Ben şunu ürettim; bu kuluçkadaydı, şunu ürettik. Seri üretime geçtik, katma değeri 1 idi, 100 oldu. Teknoparkların kuruluş amaçları bu değil mi? Ben çok değil; 3 örnek göstersinler özür dilerim” ifadelerini kullandı.

 

“ÇANAKKALE’NİN TEKNOLOJİ SEKTÖRLERİNDE ÇOK CİDDİ GELECEĞİ OLACAK”

Meclis Başkanı Osman Okyay ise teknopark tartışması sonrasında yaptığı değerlendirmede Teknoloji sektörlerinde Çanakkale’nin çok ciddi bir potansiyeli olduğunu söyledi. Meclis Başkanı Okyay; “Teknoparkın biz içeriğini bilmeyiz, karışmayız. Ama şu var; pozitif taraftan bakacak olursak; Çanakkale’nin çok ciddi bir geleceği olduğunu düşünüyorum. Özellikle İstanbul’da yaşamaktan bıkmış birçok genç ve uzmanlar biraz daha rahat bir çalışma ortamı istediklerinde; özellikle köprü ile birlikte Çanakkale’yi tercih etmeye başladılar. Bunu çok net gözlemliyorum. İstanbul’a ulaşım kolaylaştı. Çanakkale’nin teknoloji ve yatırımlar alanında ciddi potansiyelleri olacağına inanıyorum. Teknoparkında buna ciddi bir ev sahipliği yapması gerekiyor. Burada eksiklikler var ise; Teknopark yönetimin değerlendirmesi gerekir. Varsa eksiklikleri, yönetimsel hataları bunları düzeltmeleri gerekir. Üyeleri ile görüşerek, anket vs yaparak buradaki yatırımcıların sorunlarını çözmeleri gerekiyor.

 

“TEKNOPARK’IN EKSİKLİKLERİNİ, YÖNETİMSEL HATALARINI DÜZELTMESİ GEREKİR”

Üst seviye yazılım firmalarından bir tanesinin uzmanı Çanakkale’ye taşınmış. Buradan çalışıyor. Neden buraya taşındın diye sorduğumda; çok rahat ve İstanbul’a çok yakın olduğunu söylediği. İstanbul’dan sonra baktığımız zaman diğer şehirlere; Bursa, Balıkesir, Kocaeli geliyor. Burada Balıkesir’in ciddi bir şansı olduğunu düşünüyorum ancak Çanakkale’nin doğal güzelliği de var. Çanakkale şuanda İstanbul’a yakınlığı nedeniyle tercih ediliyor. Çanakkale’ye kısa süre içerisinde teknoloji yatırımı ve sektörleri konusunda diğer şehirlere göre daha ciddi avantajlara sahip olduğunu ve bu sektörlerin Çanakkale’yi tercih edeceğini düşünüyorum. Teknoparkın da bu konuda liderliğine ihtiyaç var; bu insanların buraya gelişini daha cazip hale getirmek için çalışmamız lazım. Sorunlarını kısa sürede çözmek gerektiğine inanıyorum” dedi.




Bu haber 2155 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI