thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale Yoğun Bakım Oranları Açıklandı!

Tarih: 20-04-2021 06:06:36 Güncelleme: 20-04-2021 06:10:36 + -


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışının en yüksek olduğunu belirttiği İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova'nın valileri ve sağlık müdürleriyle toplantı yaptığını duyurarak 5 ildeki yoğun bakım doluluk oranlarını açıkladı. Çanakkale Tabip Odası Çanakkale'de yoğun bakım servislerinde yer olmadığını son açıklamalarında sıklıkla gündeme getirirken bakanlık farklı açıklamada bulundu.


Çanakkale Yoğun Bakım Oranları Açıklandı!

Türkiye'de corona virüsü salgınındaki kritik durum sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka artışımızın en yüksek olduğu İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova illerimizin Sağlık Müdürleri ve Valileriyle online toplantı yaparak, bu illerimizdeki salgın sürecini ve alınan tedbirleri değerlendirdik” notuyla kritik bir toplantı yaptıklarını açıkladı.

 

Bakan Koca, toplantı sonrası yaptığı paylaşımda 5 ildeki yoğun bakım doluluk oranlarını paylaştı. Koca’nın paylaşımına göre, İstanbul'da yoğun bakım yataklarında doluluk yüzde 71.4, Çanakkale'de yüzde 67,1. Tekirdağ'da yüzde 73.5, Kırklareli'nde yüzde 69 ve Yalova'da yüzde 55,4 oldu.

 

Sağlık Bakanı Koca, paylaşımında “Vaka sayılarının artışı, sağlık çalışanlarımızın yükünü de oransal olarak artırıyor” mesajına da yer verdi.

 

İSTANBUL’DA VAKA ORANLARI 5 KAT ARTTI

Sağlık Bakanlığı’nın haftalık vaka sayısı haritasına göre en çok vaka görülen iller Çanakkale, İstanbul, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ve Kastamonu olarak sıralanmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre beş haftalık süreçte en belirgin değişiklik, vaka sayılarında zirveye Marmara Bölgesi’nin oturması oldu. 6-12 Mart tarih aralığını gösteren haritada Sinop, Samsun ve Ordu listenin ilk sırlarında yer alırken, son durumda listenin ilk 4 sırasında Marmara Bölgesi’nden iller bulunuyor.

 

İstanbul’da ise beş haftadır süregelen artış dikkat çekiyor. 6-12 Mart tarihli haritada 100 bin kişide vaka sayısı 178,25 olan İstanbul’da en son açıklanan haritaya göre 920,57’ye ulaşıldı. Bu süreçte vaka oranları İstanbul’da yaklaşık 5 kat arttı.

 

ÇANAKKALE TABİPLER ODASI "YER YOK" DİYORDU..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 ilin Sağlık İl Müdürleri ile yaptığı toplantının ardından Çanakkale'de yoğun bakımların doluluk oranları için yüzde 67,1 oranını açıklaması akıllara Çanakkale Tabipler Odası'nın yaptığı uyarıları akıllara getirdi. Çanakkale Tabipler Odası yönetimi ise sürekli vatandaşlara ve yetkililere yaptığı uyarılarda daha ciddi tedbirler alınması gerektiğini, yoğun bakımlarda yer olmadığını ve bu şekilde artışların devam etmesi halinde hasta seçmek zorunda kalacaklarını duyurmuştu.




Bu haber 5606 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI