thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Çanakkale ve Türk Halkı Üzerine Düşeni Yapacaktır”

Tarih: 10-04-2023 13:30:51 Güncelleme: 10-04-2023 13:32:51 + -


İYİ Parti 28. Dönem Milletvekili Adayları basın toplantısı ile kamuoyunun karşısına çıktı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Adayı Rıdvan Uz diğer adaylarla birlikte parti binasında yaptığı açıklamada; Türk halkının 15 Mayıs sabahı yepyeni bir güne uyanacağını ifade ederek; “Bunu hep birlikte başaracağız. O yüzden tüm seçmenlerimizden ‘Bir oy Meral’e, bir oy Kemal’e diyerek oylarını istiyoruz” dedi.


“Çanakkale ve Türk Halkı Üzerine Düşeni Yapacaktır”

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili adayları İskele meydanında coşkulu partililer tarafından karşılandılar. İYİ Parti il binasına yürüyerek gelen Milletvekili adayları Rıdvan Uz, Cengiz Yalçın ve Zişan Özaydın partililerin tebriklerini kabul ettiler. İYİ Parti dördüncü sıra adayı olan Mevlüt İnanç’ın babasının vefatı ile katılamadığı toplantıda konuşma yapan Rıdvan Uz, geçmiş dönemde Çanakkale’ye hizmet eden tüm milletvekillerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “İYİ Parti Ailesi olarak 4 vekil arkadaşımızla birlikte Allah bize Çanakkale’mize en iyi şekilde hizmet yapmayı nasip etsin duası ile başlamak istiyoruz. Biz hazırız, Çanakkale de bize hazır biliyorum. İlimizde diğer partilerde uzun zamandan beri görevini sürdüren milletvekili arkadaşlarımız vardı. Onlar bu dönem aday olmadılar. Bir tanesi CHP’den Genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek, kendisine Çanakkale’mize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Bir diğer arkadaşımız AK Parti’den Bülent Turan, “Kendisine de teşekkür ediyoruz”

 

“CUMHUR İTTİFAKI GİDECEĞİNİ GÖRMÜŞTÜR”

Rıdvan Uz konuşmasının devamında; “Tabii her partimiz biliyorsunuz bu seçimde bir başarı arzuluyor, bunun için biz memleketin önünü açmak için, iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek adına paydaşlarımızla uzun zamandır bir mücadele veriyorduk, buna 6’lı masa diyorlardı, bu masada CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi vardı, bu 6 parti uzun süre memleketimizin soluk alması adına hem sağlık alanında, hem eğitimde, hem ekonomide, hem de parlamenter sisteme geçmek üzere bir çalışma içerisinde oldu. Bu 6’sı bir araya gelse ne olacak, birbirine girecek sözlerinin sonucunda bugün birlikte ve beraber bir şekilde bazı şehirlerde İYİ Parti şemsiyesi altında, bazı yerlerde 16 ilimizde CHP’nin şemsiyesi altında İYİ Parti ve diğer dört partimiz de bir anlaşma, bir birlik, bir fedakarlık yapılarak, yol yüründü. O gün 6’sı kalabalık diyenler, bugün 6 partiden fazla birliktelik kurdular ki seçimlerde başarılı olabilmek adına. Yani Cumhur İttifakı gideceğini görmüştür, sarılabileceği ne kadar nokta varsa sarılıyor. Bunu yurt içinde de, yurt dışında da yapıyor” dedi.

“ÇANAKKALE’DE, BİR OY MERAL’E, BİR OY KEMAL’E İSTİYORUZ”

Milletvekili seçimleri kadar cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de son derece önemli olduğuna dikkat çeken Rıdvan Uz; “Yurtdışında 15 tane yeni ülkede yeni sandık koydular. Bu maçın 90 dakikasından sonraki uzatmalarda, 15 yeni ülke koyarak 10 bin 632 seçmen için sandık kondu, fakat biz hazırdık, aynı anda biz de 15 ülkeye temsilci ve sandık görevlisi atadık, hem yurt içinde, hem yurt dışında oylar emin ellerde, Çanakkale’de de hiçbir arkadaşımızın oyunun heba olmaması adına mücadele vereceğiz. Bunu Çanakkale halkına deklare etmek isterim, bizler seçimde bir oy Meral Akşener’e, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Hem parlamentoda İYİ Parti’yi birinci parti yapmak adına, hem de Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak için mücadele vereceğiz. Bundan dolayı diyoruz ki Çanakkale’de, bir oy Meral’e, bir oy Kemal’e, eşittir Atatürk’e diyoruz, Türkiye yeniden nefes alsın, demokrasi yeniden canlansın, ülkemize güven istikrar gelsin, göç olmasın” dedi.

“TÜRKİYE 15 MAYIS’TA YEPYENİ BİR GÜNE UYANACAK”

Çanakkale’de her bölgeden aday çıkartmaya önem gösterdiklerini de kaydeden Uz, “Çanakkale’nin her yerine dokunmak istiyoruz, inşallah Rabbim bizi mahcup etmez, inşallah demokrasi nefes alacak, hem tarım, hem ekonomi düzelecek, hem de esnafın yüzü gülecek. Türkiye 15 Mayıs’ta yepyeni bir güne uyanacak. Bunu hep birlikte başaracağız, andık güvenliği emin ellerde ama bizim halkımızdan istediğimiz oy kullandıkları sandık açıldıktan sonra, sandıklarını gözlem noktasında takip etsinler” ifadelerini kullandı.




Bu haber 2151 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI