thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale Kadınları ile Barışın Kenti

Tarih: 18-02-2019 06:42:38 Güncelleme: 18-02-2019 07:58:38 + -


CHP Kadın Kolları toplantısında Ülgür Gökhan'ı coşkulu bir topluluk karşıladı. Toplantıda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale'de barışın kadınların güvencesi olduğunu dikkat çekti.


Çanakkale Kadınları ile Barışın Kenti

Ülgür Gökhan “Bugün bu kentte huzur, güven, kardeşlik, demokrasi anlayışı yaygınlaşmışsa, bu kente Barışın kenti diyorsak en önemli pay kadınlarındır. Bu noktada size güveniyoruz. Bu yolculuğa sizinle beraber çıktık. 1 Nisan sabahı hep beraber bahara uyanacağız. Sizlerin varlığı bizim için en büyük güvence.”

CHP İl Kadın Kolları başkanlığınca düzenlenen toplantıda Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan ve CHP’nin kadın kolları üyeleri bir araya geldi. Yüzlerce kadına hitap eden Ülgür Gökhan; Çanakkale’de yıllarca süren CHP iktidarın güvencesinin ve teminatının Kadınlar olduğunu söyledi. Gökhan, CHP’li kadın kollarına büyük önem atfettiklerini belirttiği konuşmasında CHP’li kadınlarda 31 Mart seçimlerine kadar durmaksızın çalışacaklarının ve seçimleri açık ara kazanacaklarının sözünü aldı.

 

 

“ÇANAKKALE KADINDIR; HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Düzenlenen etkinliğe İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İl Kadın Kolları başkanı Sibel Erol, Kepez Belediye Başkan Adayı Birol Arslan ve eşi, CHP’li kadın kolları üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan katıldılar. Çanakkale’yi bir kadına benzeten İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol yaptığı konuşmada; “Karşıda yatan şehitlerimize borcumuz var, onlardan alacak çok derslerimiz var. Tek başlarına yapamadıklarını şimdi birleşerek yapmaya çalışıyorlar. Bizleri Çanakkale’de yenebileceklerini zannediyorlar. Çanakkale bir kadındır, Çanakkale kadın elinde büyür. Hep birlikte Çanakkale’ye sahip çıkacağız” dedi.

 

“CHP’NİN VARLIĞININ TEMİNATI CHP’Lİ KADINLARDIR”

Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ise yaptığı konuşmada CHP’li kadınları CHP’nin varlığının teminatı olarak gördüğünü söyledi. Uyanık; “CHP’nin varlığının temeli olan CHP’li kadınlarımızdır. CHP’li evlatları yetiştiren kadınlarımız, Çanakkale geneline on yıllardır süren iktidarı var eden ve geleceğe güvenle bakmamız sağlayan kadınlarımız hepinizi saygıyla selamlıyorum. Çanakkale Türkiye’nin göz bebeğidir. Çanakkale’de yaşamak bir huzur, özgürlük ve ayrıcalıktır. Çanakkale’de geleceği güvenle bakmamızın sebebi sizlerin gayreti ve çabasıyla gerçekleşiyor. Bunun bilincinde bir örgütün ve toplumun karşılığıyız. Sahip çıktığımız bu kentte geleceğe güvenle bakmaya devam edeceğiz” dedi.

“CHP ÇANAKKALE ÖRGÜTÜNÜN BAŞARISINI SİZLERE BORÇLUYUZ”

CHP Çanakkale kadın kollarının Türkiye’ye örnek bir örgüt olduğunu ve gurur duyduğunu belirten İl Başkanı İsmet Güneşhan, kadın kollarının gösterdiği çabanın neticesi olarak CHP Genel Sekreterliği görevine getirilen Muharrem Erkek’i örnek gösterdi. Güneşhan yaptığı konuşmada; “Bugün gerçekten çok güzel bir ortamda sizlerle olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Gençlerimize buluştuk bugün kadınlarımız ile beraberiz. Sizlerin çalışmaları neticesinde 31 Mart’ta tüm Türkiye’de çiçekler açacak, bahar gelecek. Ama Çanakkale’ye bahar erken geldi, Çanakkale’de seçimlerin sonucu bellidir. Bunun en önemli nedeni siz kadınlarımızın gösterdiği performans, üstün gayretleridir. Çanakkale örgütü bu kadar güçlüyse; CHP bu kadar Çanakkale’de başarılıysa bunları sizlere borçluyuz.  Her zaman her yerde Çanakkale’deki kadın örgütlenmesi tüm Türkiye’de örnek gösterilecek bir örgütlenmedir.  Sizlerin sayesinde milletvekili olan arkadaşımız, önce Genel Başkan Yardımcısı oldu. şimdi ise CHP Genel Sekreteri olmuştur. Bu sizlerin emekleri sayesinde olmuştur. Bu vesile ile Genel Başkan Yardımcımız ve Genel Sekreterimiz Sayın Muharrem Erkek’e başarılar diliyorum. Bu görevi de başarı ile yapacağına olan inancım tamdır” dedi.

 

CHP’Lİ KADINLARDAN ÜLGÜR GÖKHAN’A SEVGİ SELİ..

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a CHP’li kadınlar büyük sevgi gösterisinde bulundular. Dakikalarca marşlar ve alkışlarla destek verdikleri Ülgür Gökhan’a sevgilerini gösteren kadınlara Ülgür Gökhan’da “Çanakkale’nin Güzel Kadınları” diyerek hitap etti. CHP’li Kadınlara hitaben konuşma yapan Ülgür Gökhan; “Cumhuriyetin, özgürlüklerin ve kadın hakları kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği kadınlar,  Çanakkale’nin güzel kadınları.  Bu bereketli günde bizlerle oldunuz hepinizi teşekkür ediyorum. Moralimiz yüksek,  umudumuz yüksek,  onun için temel sloganlarımızdan bir tanesi Bereket, Huzur ve Kardeşlik.  Bereketli bu topraklarda huzurlu bir kentte kardeşçe yaşadığımız bu kentte önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Kenti bir kez daha sizlerle 5 yıl daha birlikte, el ele yürütebilmek için çalışmalarımıza başlayacağız. Bugün bu kentten huzur, güven, kardeşlik, demokrasi anlayışı yaygınlaşması; bu kente ‘Barışın kenti’ diyorsak buradaki en büyük pay siz kadınlarındır. Bütün seçim süreçlerinde, referandum süreçlerinde, genel seçim süreçlerinde, geçmiş yıllardan günümüze sizlerin emeği çok büyüktür.  Sizler sayesinde bu seçimleri yüzümüzün akıyla atlattık. Aldığımız yüksek oranlardaki payınız yadsınamaz. Size güveniyoruz. Sizinle beraber bu yolculuğa çıktık. Bunun sonucunda da 1 Nisan sabahı bahara uyanacağız” dedi.

“SİZ KADINLARIMIZIN VARLIĞI BİZİM EN BÜYÜK GÜVENCEMİZDİR”

Elbette sizlerin yetiştirdiği çocuklarda aynı anlayışla yetiştiriyor. Nesillerimizi de sağlıklı bir şekilde yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vakıfların ellerine düşürmüyoruz.  Çocuklarımızı demokrat, laik, çağdaş insanlar olarak yetiştiriyoruz. Bu çocukları Yetiştiren sizlerin varlığı bizlerin en büyük güvencedir. Önümüzde yerel bir seçim süreci var, bizim açamadığımız kapıları, giremediğimiz evlere sizler gireceksiniz. Günümüz Türkiye’sinde artan haksızlıkları, hukuksuzlukları, kadına şiddet ve tacizi, kadın cinayetlerini ve genç işsizliğin arttığını, bu karanlık dönemi anlatacaksınız” dedi.

 

GÖKHAN’DAN KADINLARA “MUTFAKTAKİ YANGINI ANLATIN” ÇAĞRISI

Son aylarda artan işsizliği, yüksek enflasyonu ve gıda fiyatlarının aşırı artmasını en iyi kadınların anlayabildiğini belirten Ülgür Gökhan, CHP’li kadınlara “Mutfaktaki yangını anlatın” çağrısında bulundu. Gökhan; “Mutfakta yangını en iyi siz bilirsiniz. Ev ev gezerek artan işsizliği, artan hayat pahalılığını anlatacaksınız. Her türlü gıdanın neden bu kadar pahalı olduğunu anlatacaksınız.  Çünkü üretmiyoruz, üretmediğimiz için bunlar başımıza geliyor. Gırtlağa kadar borç içerisindeyiz.  Geminin su aldığını, batmakta olduğumuzu anlatacaksınız” dedi.

 

“CHP’NİN ZAFERİ İLE 1 NİSAN’A UYANMAYA VAR MISINIZ?”

Tanzim satış çadırlarında halka belirli miktarda satılan gıda ürünlerine de değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bizler öyle insanları kuyruklarda bekletmeyeceğiz. Bunları anlatacaksınız, sokaklara öyle TIR koyarak göstermelik kuyruklarda insanları bekletmeyiz. Sürekli üretim sağlayacağız. Sadece sebze meyve değil; sütünden çiçeğine her şeyi üretmek için kooperatifçiliğe önem vereceğiz. Yerel kalkınmayı sağlayacağız. Çanakkale’de partimizi hep yüz akı yaptık. Sizin varlığını bu seçimleri almamız da; 1 Nisan sabahına geldiğinde şunu soruyorum yine CHP zaferi ile uyanmaya, ben bir kez daha varım. Sizlerde var mısınız” dedi.

 

“NELER YAPTIĞIMIZI, NELER YAPACAĞIMIZI DA SİZLER ANLATACAKSINIZ”

31 Mart seçimlerine kısa bir süre kaldığına dikkat çeken Ülgür Gökhan, geçtiğimiz 5 yıllık süre içerisinde Çanakkale Belediyesi olarak yapılan hizmetleri ve önümüzdeki 5 yılda neler yapmak istediklerini anlatan iki kitapçık bastırdıklarını belirti. Bu kitapçıkların Çanakkale’de her eve girmesi gerektiğini söyleyen Ülgür Gökhan; “Kısa bir süre sonra sokaklara çıkacağız. 5 yıl boyunca yaptıklarınızı hesap verme kitapçığını ev ev götürüp vereceğiz.  Bu noktada bu kenti nerden nereye getirdiğimiz halkımıza sunacağız. Ne yaptık ve bundan sonraki dönemde neler yapacağımızı sizler anlatacaksınız” dedi.

“MUTLU VE GÜLÜMSEYEN İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR KENT OLACAĞIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı seçim ilkeleri ve vaatlerini her CHP’linin bilmesi gerektiğini ve seçimlerde halka anlatılması gerektiğini belirten Ülgür Gökhan; “Birinci ilkemiz Hoşgörülü ve saygılı kentler. Yani herkese eşit yaklaşma, birbirimize hoş görülü yaklaşacağız. İkincisi Halkça Paylaşan Kentler. Kentin rantını belli kişilere değil; tüm kentte yaşayanlara eşit ve adil dağıtılmasını sağlayacağız. Bir diğeri Yoksulluğu Yenen Kent olacağız. Yatağa aç giren çocuğumuz olmayacak, evde yemeği pişmeyen hemşerimiz olmayacak. Üreten ve istihdam yaratan kent olacağız. Bundan sonra Çanakkale’deki hedefimiz üretim, üretim ve üretim olacaktır. Yenilikçi ve Akıllı Kent olması için teknolojinin her imkanından sonuna kadar faydalanacağız. Altıncı ilke ulaşım ve alt yapı sorununu çözmüş kent olmak. Biz alt yapımızı tamamladık sayılır. Şimdi Trafik İl Komisyonundan çıkarttığımız karar ile Çanakkale’ye alternatif ulaşım güzergâhları ve taşıtları getireceğiz. Nefes Alan Kent olarak çevremizi ve yeşili koruyacağız. Sosyal Adaleti Sağlayan bir belediye olacağız. Kültür ve Sanatı geliştiren kent olacağız. Biliyoruz yeni bir Kültür Sanat Merkezine ihtiyacımız var. Bunun için de projemiz var. Önümüzdeki günlerde bunu açacağız. Doğa dostu bir kentiz. Çevre sorunlarına duyarlı, yeşil alanları olan bir kentiz. Bunun içinde Esenler mahallesinde 75 bin metrekare alandan iki tane yeni park açacağız. Sonuç itibariyle mutlu ve gülümseyen kent olacağız” dedi.

 

“HUZUR VE BARIŞ İÇERİSİNDE BİR KAMPANYA YÜRÜTECEĞİZ”

Seçim çalışmaları boyunca hiç kimse ile tartışmak, kentte huzursuzluk yaratmayacak bir kampanya yürüteceklerini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Geçmişte olduğu gibi huzur içerisinde, korkusuzca bir seçim kampanyası yürüteceğiz. Bu seçimde hedefimiz huzur içerisine barış içerisine kimseye kötü söz söylemeden bir kampanya yürütmektir. Çevre konusuna dikkat edeceğiz.  Bayraklarımızla, seçim arabalarımızla ses ve görüntü kirliliği yaratmamaya gayret edeceğiz” dedi.

 

“BANA VERDİĞİ DESTEK, AKIL HOCALIĞI İÇİN EŞİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuşmasının sonlarında eşi Hale Gökhan’ı sahneye davet ederek onurlandırdı. Kendisinin en büyük yardımcısının eşi Hale Gökhan olduğunun altını çizen Ülgür Gökhan; “Kadın deyince adete seçim zamanında ya da gönüllü ihtiyacı olduğu zamanlarda birlikte olmuyoruz. Kadınlarımız hayatlarımızın her zaman içerisinde oluyorlar. Hayatımın içerisinde olanlar eşlerimizdir aynı zamanda. Eşim Hale Gökhan da bu sürecin bir parçasıdır. Onun da emekleri yadsınamaz.  Sabırla benim siyasi hayatıma katlanan, gönül veren eşim benim hayatımın bir parçasıdır. Çünkü o ben isem, benim parçamda odur. Hem eleştirmenim hem de akıl hocam kendisidir. Onun varlığı yadsınamaz” dedi.

 

“KADIN ADAYLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediye ve İl Genel Meclis üyelikleri içerisinde çok fazla kadın aday olmasının CHP Örgütü açısından son derece önemli olduğunu belirten Ülgür Gökhan; 8 belediye meclis üyesi ve bir il genel meclis üyesi adayının kadın olmasını son derece önemli bulduğunu söyledi. Gökhan; “Tüm kadın adaylarımız ön seçimle sandıklardan üyelerin tercihleri ile çıkmışlardır. Bir tanesi hariç, Fatma Kaynak arkadaşımız hariç hepsi seçilerek ön seçimden çıktılar. Kontenjan adamımız Fatma Kaynak, Rebiye Ünüvar,  Gülay Güney Sarıkaya,  Bilge Şimşek, Birten Sarıbaş, Süheyla Eriş, Emine Kardelen,  Ahu Tümer belediye meclis üyesi kadın adaylarımız. İl Genel Meclis Üyeliğine ise bu kez ilk kez kadın üye adayımız var. Hep söylüyordum bu İl Genel Meclisine neden bir kadın aday çıkartmıyoruz diye. Bu sefer il genel meclisinde Güneş Pehlivan arkadaşımız da seçilebilir bir yerden aday olarak yarışacak.  Bundan sonra seçim sürecinin başlatmış oluyoruz. Çok rahat olun, hiç bir iftiraya kanmayın, polemiğe girmeyin. Daha huzurlu bir biçimde bu siyaseti götüreceğiz. 31 Mart akşamını bu süreci coşkuyla karşılayacağız, 1 Nisan sabahı bahara uyanacağız” dedi.




Bu haber 7870 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI