thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale Esnafı Yüce Gönüllüğünü Gösterdi!

Tarih: 08-01-2020 06:20:18 Güncelleme: 08-01-2020 08:56:18 + -


İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünlü'nün intiharı Çanakkale esnafını harekete geçirdi. Çanakkaleli esnaf kendi sofralarını öğrencilere açtıklarını duyurdu.


Çanakkale Esnafı Yüce Gönüllüğünü Gösterdi!

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünlü yaşamına son verdi. Ailesinin iki gün önce polise kayıp ilanı verdiği Ünlü'nün cansız bedeni Samatya Sahili'nde bulundu. Ünlü son paylaşımlarında, “Bir liraya karnımı doyurabilir miyim enter. Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var. Bir lira kırk kuruşmuş” ifadesini kullanması yürekleri dağladı.

 

ÖĞRENCİLER COPLANMIŞTI!

Öte yandan İstanbul Üniversite öğrencileri de Polis tarafındın Yemeklere yapılan zamları protesto ettikleri için coplanmışlardı. Sibel Ünli'nin hayatına son vermesi üzerine İstanbul Üniversitesi rektörlüğü yemeklere yapılan zamları geri aldı.

 

ÇANAKKALE ESNAFI YÜCE GÖNÜLLÜLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ!

Çanakkale'nin eğlence ve sosyal hayatına yön veren köklü işletmeler İstanbul Üniversitesi Öğrencisi Sibel Ünlü'nün ölümü sonrası sosyal medya hesaplarından durumu iyi olmayan öğrencileri kendi sofralarına davet ettiler!

 

BALIKÇI YAŞAR: "ÖĞLE YEMEĞİNİ BİRLİKTE YİYEYELİM"

Çanakkale'de uzun yıllardır faaliyet gösteren Balıkçı Yaşar Restaurant sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Durumu müsait olmayan öğrenci arkadaşlar BALIKÇI YAŞARA uğrayıp isimlerinizi yazdırın. 15 OCAK 2020'den İtibaren sezon sonuna kadar öğle yemeğini beraber yiyelim" davetinde bulundu.

 

MARİNA BALIK MEZZE RESTAURANT: "PERSONEL YEMEĞİMİZİ BÖLÜŞELİM"

Marina Balık Mezze Restaurant sahipleri de yaşanan üzücü olay sonrasında her gün 15 öğrenci ile yemeklerini bölüşebileceklerini yayınladı. Marina Balık Mezze Restaurat sosyal medyadan yaptığı çağrıda; "Haftanın her günü mutfağımız üniversite öğrencisine ücretsizdir. Birkaç gün önce bir üniversite öğrencisi kardeşimizin yaşadığı üzücü olay nedeniyle Marina Mezze ailesi olarak farkındalık yaratıp yine yaşanan bu hadisenin önemine önemini vurgulamak adına her gün mutfağımızda 18.00 - 19.00 saatleri arası hazırlanan 60 kişilik personel yemeğimizi yarın itibariyle 75 kişilik olarak çıkarmaya başlıyoruz. 15 üniversite öğrencisi arkadaşımızın "Öğrenci kimlik kartını" göstererek bu menüden ücretsiz yararlanmasını sağlamak istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

 

DUVAR CAFE BAR ÖĞRENCİNİN YANINDADIR

Çanakkale'de üniversite öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği mekanların başında gelen Duvar Cafe&Bar durumu iyi olmayan öğrencilere sosyal medya üzerinden çağrı yaptı. Duvar Cafe&Bar sosyal medyadan yayınladığı mesajında; "Birkaç gün önce bir üniversite öğrencisi kardeşimizin yaşadığı üzücü olay nedeniyle,Duvar Cafe&Bar-Duvar Dibi Cafe ailesi olarak yaşanan olayla ilgili farkındalık yaratıp yine yaşanan bu hadisenin önemini vurgulamak adına her gün mutfağımızda hazırlanan 50 kişilik personel yemeğimizi yarın itibariyle 70 kişilik olarak çıkarmaya başlıyoruz ve 20 üniversite öğrencisi arkadaşımızın “öğrenci kimlik kartını göstererek bu menüden ücretsiz faydalanabilirler" ifadelerini kullandı.

 

SAYININ ARTMASI BEKLENİYOR!

Son aylarda ekonomik zorluk yaşayan insanların başta Siyanür olmak üzere kendileri ve aile üyelerini zehirleyerek yaşamlarına son vermesi, son olarak Üniversite öğrencisinin açlık nedeniyle ölümü seçmesi toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygularını kuvvetlendiriyor. Çanakkale il merkezinde üç işletme ile başlayan Alicenap'lığa diğer işletmelerinde katılacağı, ilçelerdeki işletmelerinde imkanlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi öğrenci ve kişilere destek olması bekleniyor.

 

Öğrencilere destek vermek isteyen diğer esnaflar şöyle; Çanakkale'li Tantuni Dinçer Tınaztepe




Bu haber 14831 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI