thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale’de Ormanlara Giriş Yasaklandı!

Tarih: 31-07-2021 06:34:45 Güncelleme: 31-07-2021 06:47:45 + -


Türkiye'nin birçok ilinde çıkan orman yangınları yürekleri yakarken; dün gece Biga Orman Bölge İşletmesi ilçe sınırlarında koy ve sahillere girişi yasaklamıştır. Bugün de Çanakkale Valiliği aldığı karar ile il genelindeki ormanlara giriş ve çıkışları yasakladı.


Çanakkale’de Ormanlara Giriş Yasaklandı!

Türkiye'nin birçok ilinde çıkan orman yangınları yürekleri yakarken; dün gece Biga Orman Bölge İşletmesi ilçe sınırlarında koy ve sahillere girişi yasaklamıştır. Bugün de Çanakkale Valiliği aldığı karar ile il genelindeki ormanlara giriş ve çıkışlar 1 ay süre ile yasakladı.

 

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "6831 Sayılı Orman Kanunu' nun "Orman idaresinin göstereceği lüzum üzerine mahallerinin en büyük mülkiye amirleri, kuraklık veya yangın olup da henüz söndürülmüş fakat sirayet ihtimalleri tamamen bertaraf edilmemiş olmak gibi fevkalade zamanlarda muayyen bir müddet için ormanlara girmeyi men ve oralardaki her türlü işlerin tatilini emredebilirler. " Hükmüne uygun olarak Çanakkale İli dahilindeki ormanlık alanlara görevliler dışında 31 Temmuz - 30 Ağustos 2021 tarihleri süresince ormana görevliler haricinde girişler Çanakkale Valiliğinin 30/07/2021 tarih ve 1745725 sayılı emirleriyle yasaklanmıştır" ifadeleri yer aldı.

 

ÇANAKKALE VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Son günlerde ülkemiz genelinde orman yangınları yaşanması ve orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması beklendiğinden (yüksek sıcaklık, aşırı rüzgar, düşük nem) orman yangınları ile mücadele konusunda Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirlerin alınmasına gerek duyulmuştur.

 

Bu kapsamda:
1- 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun Orman idaresinin göstereceği lüzum üzerine mahallerinin en büyük mülkiye amirleri, kuraklık veya yangın olup da henüz söndürülmüş fakat sirayet ihtimalleri tamamen bertaraf edilmemiş olmak gibi fevkalade zamanlarda muayyen bir müddet için ormanlara girmeyi men ve oralardaki her türlü işlerin tatilini emredebilirler. Hükmüne uygun olarak Çanakkale İli dahilindeki ormanlık alanlara görevliler dışında 31 Temmuz -30 Ağustos 2021 tarihleri süresince ormanlara görevliler haricinde girişler yasaklanmıştır.


2- Tüm iletişim araçları kullanılarak vatandaşlarımızın orman yangınları riski konusunda bilgilendirmenin yapılmasına,


3- "Çanakkale İli 2021 Yılı Orman Yangınları Mücadele Komisyon Kararı ile belirlenmiş olan Çanakkale Vilayeti dahilinde ki kamu kurum ve kuruluşlarda orman yangınlarında kullanılabilecek (Dozer,  greyder, loder, treyler, itfaiye aracı, arazöz vb.) her türlü araç ve gereçlerin görevli elemanları ile birlikte kritik hava hallerinde, her an kullanılmak üzere göreve hazır olarak bekletilmesi, orman idaresinin talebi üzerine  ilgili araçların derhal temin edilmesi ve nakli için gerekli koordinasyonun Çanakkale İli Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yerine getirilmesine,


4- Orman yangınlarına sebebiyet verenlerin tespiti gayesi ile gerekli önlemlerin alınması, şüphelisi tespit edilenler ile ilgili olarak kanunda öngörülen yasal işlemlerin uygulanması, ayrıca ilgili hususların  kaymakamlıklarca köy halkına duyurulmasına karar verilmiştir.

 

 




Bu haber 2417 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI