thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Çanakkale’de 22 Yurt Kapandı.. Öğrenciler Haklı”

Tarih: 29-09-2021 11:27:07 Güncelleme: 29-09-2021 11:29:07 + -


Demokrasi ve Atılım Partisi Çanakkale İl Başkanı Av. Berkan Karaca üniversite öğrencilerinin yurt ve ev bulma konusundaki yaşadığı mağduriyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Çanakkale’de pandemi salgınında ekonomik destek sağlanamadığı için 22 yurdun kapandığına dikkat çeken Karaca; “Ev ve yurt arayan öğrencilerimiz haklı serzenişlerde bulunarak yurt ve konut yetersizliği ve ev kiralarının pahalılığı nedeniyle mağduriyetlerini dile getirirken, Cumhurbaşkanı yine gençlerimizi düşmanlaştırarak,


“Çanakkale’de 22 Yurt Kapandı.. Öğrenciler Haklı”

Demokrasi ve Atılım Partisi Çanakkale İl Başkanı Av. Berkan Karaca üniversite öğrencilerinin yurt ve ev bulma konusundaki yaşadığı mağduriyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Çanakkale’de pandemi salgınında ekonomik destek sağlanamadığı için 22 yurdun kapandığına dikkat çeken Karaca; “Ev ve yurt arayan öğrencilerimiz haklı serzenişlerde bulunarak yurt ve konut yetersizliği ve ev kiralarının pahalılığı nedeniyle mağduriyetlerini dile getirirken, Cumhurbaşkanı yine gençlerimizi düşmanlaştırarak, yalancılıkla hatta öğrenci dahi olmamakla suçlamaktadır” dedi.

 

Demokrasi ve Atılım Partisi Çanakkale İl Başkanı Av. Berkan Karaca yaptığı açıklamada Çanakkale’deki mevcut öğrenci sayıları ve yurt kapasiteleri ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite’mizin mevcut öğrenci sayısı 41.204 olup; 2021 ÖSYS kontenjanı ile birlikte ilimizin toplamda 51.856 öğrenciye ev sahipliği yapacağı öngörülmektedir. Bu sayının 35.014’ü Merkez ilçede eğitim gören öğrencilerimizdir. Çanakkale Merkez’de KYK yurdu kapasitesi 5.290 kız ve 2.158 erkek olmak üzere 7.448,  özel yurt kapasitesi ise 3.775 kız ve 2.099 erkek olmak üzere 5.874’dir. Sonuç itibariyle KYK yurdu ve özel yurt olarak toplamda sadece 13.322 öğrenci kapasitesi söz konusudur.”

 

“ÇANAKKALE’DE YETERLİ YURT YOK.. İKTİDARIN KÖTÜ YÖNETİMİ SONUCU..”

Çanakkale’de yüksek öğrenim gören öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak kadar yurt bulunmadığına dikkat çeken Bekran Karaca; “Bununla birlikte pandemi döneminde herhangi bir destek alamamaları sebebiyle 22 özel yurt bu süreci atlatamayarak kapanmak zorunda kalmıştır. Yukarıda verilerini detaylı olarak açıkladığımız üzere Çanakkale’mizde yeterli sayıda KYK ve özel yurt olmadığı gibi, mevcut olan özel yurtların bir bölümü de iktidarın kötü yönetimi nedeniyle maalesef kapılarını kapatmak durumunda kalmıştır” dedi.

“MAĞDUR ÖĞRENCİLERİMİZE SOMUT ÇÖZÜMLER SUNULMASINI BEKLİYORUZ”

 Öğrencilerin yalancılıkla suçlanması, düşmanlaştırılmasını eleştiren Berkan Karaca; “Tüm bu gelişmeler ışığında yakın bir zamanda üniversitelerin açılacak olması nedeniyle ev ve yurt arayan öğrencilerimiz haklı serzenişlerde bulunarak yurt ve konut yetersizliği ve ev kiralarının pahalılığı nedeniyle mağduriyetlerini dile getirirken, Cumhurbaşkanı yine gençlerimizi düşmanlaştırarak, yalancılıkla hatta öğrenci dahi olmamakla suçlamaktadır. İktidarın görevi vatandaşını düşman görmek değil; aksine onları dinlemek, anlamak ve sorunlarına çare bulmaktır. Bu süreçte de yetkililer tarafından yurt ve ev bulamayıp mağdur olan öğrencilerimize ivedi bir şekilde somut çözümler sunulmasını bekliyoruz. Deva Partisi olarak her zaman gençlerimizin yanında olacak, tüm vatandaşlarımızın dertlerine çözüm bulacağız” ifadelerini kullandı.




Bu haber 5708 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI