thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çan-Çanakkale Karayolu Böyle Kalabalık Görmedi!

Tarih: 19-08-2019 07:13:35 Güncelleme: 07-09-2019 08:16:35 + -


Türkiye'nin dünyaca ünlü Piyanisti ve bestecisi Fazıl Say, Çanakkale'nin Kirazlı-Balaban mevkisinde, madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan 'Su ve Vicdan Nöbeti'ne destek için konser verdi. Konser için Kirazlı-Balaban bölgesine gelen vatandaşlar oluşturduğu kalabalıklar kendi araçları ile gelince trafik yoğunluğu da görülmeye değerdi!


Çan-Çanakkale Karayolu Böyle Kalabalık Görmedi!

5 Ağustos tarihinde gerçekleşen Büyük Su ve Vicdan Nöbeti Buluşmasına gelen vatandaşların kat be kat üzerinde insanlar bir kez daha Kazdağları'na dikkat çekmek için Fazıl Say Konserine akın ettiler. Siyasetin bir geleneği olan "Konvoyla Parti Liderini Karşılama" Çanakkale'de de geçmişten günümüze kadar yaşanan bir olay. Çan-Çanakkale karayolu da bugüne kadar birçok siyasi parti liderinin konvoyuna tanıklık etmiştir ama bugünkü kadar hiçbir araç ve yaya kalabalığı yaşanmadığı da bir gerçek!

 

ÇAN - ÇANAKKALE KARAYOLU BÖYLE KALABALIK GÖRMEDİ!

Su ve Vicdan Nöbeti'nin 24.gününde gerçekleşen Fazıl Say konseri için yine Türkiye'nin dört bir yanından 7'den 70'e her yaştan tahmini 40 bin dolayında insan Kazdağları eko sistemi içerisinde yer alan ve Kanadalı Altın Madenciliği firmasının tehdidi altında olan Kirazlı-Balaban bölgesine geldiler.

Fazıl Say konseri ve Su ve Vicdan Nöbetine destek olmak için yurdun dört bir yanından gelen vatandaşların araçlarıyla gelmesi de tarihi bir ana neden oldu. Çan-Çanakkale karayolunda 17 kilometre uzunluğunda yolun her iki kısmında, kimi zaman ise çift sıra halinde araçlarını park eden vatandaşlar nöbet alanına da yürüyerek geldiler. Çan - Balaban arasında 7 kilometrelik araç parkı, Balaban-Çanakkale arasında da 10 kilometreye yakın uzunlukta araç parkları oluştu.

GECEDEN GELEN OTOBÜSLER KÖY YOLLARINA PARK ETTİRİLDİ

Sazıl Say'ın konser vereceğini açıklaması öncesinde Su ve Vicdan Nöbeti alanına geceden gelip konaklayanların olduğu bildirildi. Kiraladıkları otobüslerle geceden nöbet alanına gelen konukları taşıyan otobüsler ise güvenlik gerekçesi ile yakın köylerin yollarına park ettirildi.

 

NÖBET ALANINDAN ŞEHİR MERKEZİNE 2 SAATTE ZOR ULAŞILABİLDİ

İzmir Marşı ile konserini tamamlayan Fazıl Say, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz sloganları eşliğinde sahneden indi. Konserin bitmesinin ardından ise Çan-Çanakkale karayoluna akın eden vatandaşların yürüyüşleri trafiğinde tıkanmasına sebep oldu. Kimi vatandaşlar aracını bulsa bile Çanakkale'ye ulaşmaları kalabalık nedeniyle iki saat sürdü. Öte yandan bölgede halen binlerce vatandaşın olduğu, yüzlerce de aracın halen park halinde olduğu öğrenildi.




Bu haber 17287 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI