thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Camiye Yol Açmak İçin Ağaçları Kestiler!

Tarih: 27-09-2021 06:02:19 Güncelleme: 27-09-2021 06:25:19 + -


2014 yılında temeli atılan ismi birkaç kez değişen ÇOMÜ Terzioğlu yerleşkesi içerisindeki Cami için 40 yıldır bölgede bulunan ağaçları ve zakkumları iş makineleri ile yok ettiler..


Camiye Yol Açmak İçin Ağaçları Kestiler!

Terzioğlu Kampüsü girişine yapılan ÇOMÜ Cami'nin inşaatı ise yıllardan bu yana bir türlü tamamlanamadı. Çanakkale'nin en büyük camisini yapma iddiasıyla yola çıkılan; başta Diyanet Vakfı tarafından 90 bin metrekare alana yapılmak için temeli atılan ÇOMÜ Cami, 4 minareli olarak Selimiye modelinde inşa edilecek; 2016 yılında toplam maliyeti 22 milyon TL olan camii, tamamlandığında 15 bin kişiye aynı anda ibadet etme imkânı sağlayacaktı.

 

CAMİ İÇİN 40 YILLIK AĞAÇLARI YOK ETTİLER!

Yapımı yılan hikâyesine dönen ve ne zaman ibadete açılacağı bir türlü açıklanmayan cami için geçtiğimiz 20 Eylül 2021 Pazartesi günü ise hummalı bir çalışma yürütüldü. Terizoğlu yerleşkesi içerisinde fakültelere giden yol ile camiye giden kısımda 40 yıldan bu yana bulunan, bölgeyi de süslen onlarca ağacın ve zakkumların üzerinden iş makineleri acımasızca geçti!

 

Edinilen bilgiye göre; “18 Mart İÇDAŞ Ulu Cami”ne araçla gitmek isteyenler için yol genişletme çalışması başlatılmıştı. Yol genişletme ve yol açma çalışmasının önünde ise sayıları 100’e yakın ağaç ve zakkum bitkilerinin kesilmesi gerekiyordu. Bunun üzerine bölgeye 2 adet iş makinesi ve kamyonlar gönderildi. Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan iş makineleri bölgede 40 yıldır bulunan ağaçları ve zakkumları yok etti. İş makinelerince yıkılan ağaçlar kamyonlarla taşınarak bölgeden uzaklaştırılırken, iş makineleri aynı zamanda yolu genişletmeye başladılar.




Bu haber 6033 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI