thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Bülent Turan Halktan Kopuk Protokol Milletvekili"

Tarih: 18-06-2018 06:39:32 Güncelleme: 18-06-2018 07:46:32 + -


Milletvekili adayı Rıdvan Uz, Ak Parti adayı Bülent Turan'ın halktan kopuk siyasetinin meyvelerini İyi Parti olarak topladıklarını söyledi. Rıdvan Uz " Halktan kopmuşlar artık, halı saha açılışı, hastane açılışı filan yapıyorlar ama halkın geçiş yapacağı yerdeki duvarı görmüyorlar. Halk sırf bu yüzden Bülent Turan’a protokol milletvekili diyor.



İyi parti 1. Sıra Milletvekili adayı Rıdvan Uz, Bülent Turan’ı Ak Parti tabanından da bir çok eleştiri aldığı Danışman vesayeti ile vurdu. Rıdvan Uz  " Oyu Bülent Turan'a mı verecekler, yoksa danışma Danışman'a mı? Ak parti seçmeni kararsız. Çünkü 3,5 yıldır bırakın Çanakkalelileri Ak Partililer de danışmandan başka kimseyle muhatap olmadılar.

 

"AK PARTİLİ KARARSIZ "OYU DANIŞMAN'A MI TURAN'A MI VERECEĞİZ?"

Danışman Yavuzhan  Ahıskalı, Bülent Turan'ın başına bela oldu. Turan'a Çanakkale'de en yoğun eleştiriler Danışman'ı üzerinden yapıldı. Son eleştirisi ise siyasi rakibi İyi Parti 1. sıra adayı Rıdvan Uz'dan geldi. Rıdvan Uz, Bülent Turan'a belki de Çanakkale'de en sert eleştiriyi yaptı; " Oyu Bülent Turan'a mı verecekler, yoksa danışma Danışman'a mı ? Ak parti seçmeni kararsız. Çünkü 3,5 yıldır bırakın Çanakkalelileri Ak Partililer de danışmandan başka kimseyle muhatap olmadılar. Çanakkale seçmeni hiç bu kadar değersizleştirilmedi. İnsanlar, danışmanın kapısında kapı kulları muamelesi gördü. Bu durumdan rahatsız olan Çanakkaleliler ve Ak Partililer 24 Haziranda oylarını İyi Partiye veriyorlar. Ak Partide büyük bir Bülent turan ve danışman öfkesi var" dedi.

 

GESTAŞ TURAN'IN VE DANIŞMANIN ÇİFTLİĞİ OLDU

Danışman'ın partide kendisin herkesin üzerinde gördüğüne dikkat çeken Rıdvan Uz, GESTAŞ'ın danışmanın ve Bülent Turan'ın çiftliği olduğuna dikkat çekti. Rıdvan Uz; " Partide il başkanı ve yönetimlerinin üzerinde, bürokraside vali'nin üzerinde söz sahibi yapılan danışman GESTAŞ' ı ak partinin çiftliği yaptı. Yandaşlar GESTAŞ' tan beslendi. Çanakkale'nin en önemli değerlerinden biri olan GESTAŞ' ın içi resmen boşaltıldı. Her yıl karlar açıklayan GESTAŞ son aylarda işçilerinin maaşına ödemek için kredi çekmek zorunda kaldı"...dedi.

Seçim çalışmalarını değerlendiren İYİ Parti Birinci Sıra Milletvekili Adayı Rıdvan Uz; “Çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. An itibariyle gitmediğimiz ilçemiz kalmadı. Köy ziyaretlerimiz keza aynı şekilde. Örnek vermek gerekirse, Gelibolu ilçesinde geçtiğimiz günlerde seçim çalışmalarımızı yürüttük. Evreşe Köyümüz var; altıncı kez ziyaret ettiğimiz köylerimizden bir tanesi. Beş defa Gelibolu İYİ Parti teşkilatımız gitmiş, bende altıncı ziyarete gittim. Partileşme çalışmalarımız süresince de arkadaşlarımız ziyaret etmişler. Gitmediğimiz köy kaldı mı diye sordum, programımıza dahil etmek için en az gidilen köy üç defa gidilmiş. Teşkilatımız, arkadaşlarımız çok büyük çaba harcıyorlar. Bunun sebebi İYİ Partiye ivme kazandırmak ve Genel Başkanımız Meral Akşener’i köşke taşımakla ilgili. Genelleme yapmak adına Gelibolu’dan örnek vereyim; bizim yaptırdığımız ankette CHP’nin yüzde 36, İYİ Parti’nin yüzde 29, AK Parti’nin yüzde 18, MHP’nin yüzde 6 bandında oyları var. Sonuca baktığımızda Gelibolu ilçemizde altı aylık bir parti olan İYİ Parti ikinci parti konumundadır” dedi.

 

LÂPSEKİ’DE BİRİNCİ PARTİ: İYİ PARTİ!

 

Şunu iddia ediyorum; Lâpseki’de ki biliyorsunuz İstanbul’dan gönderilen iktidar partisinin adayının memleketi olmasına rağmen orada AK Parti Lâpseki’de ikinci partidir. Lâpseki’de birinci parti İYİ Partidir. Bütün bunlar göz önüne alındığında gördüğümüz şu; dip dalga söylentisi ciddi anlamda geliyor. Televizyon programlarına çıkartılmayan kendi imkanları ile bazı TV kanallarına çıkan Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener’in izlenme oranları açısından tüm siyasi parti liderlerinden fazladır. Aynı zamanda reyting rekorları kıran programlar oluyor.

 

DİP DALGA CİDDİ ANLAMDA GELİYOR!

 

Türkiye kamuoyunda gittikçe ağırlık kazanan Dip Dalga söylentilerine de değinen İYİ Parti Çanakkale Milletvekili adayı Rıdvan Uz; “Sayın Meral Akşener hanımefendinin konuk olduğu TV Programcıları da attıkları twitter mesajlarında açıkça belirtiyorlar. ‘Dip Dalga doğruymuş demek ki’ şeklinde yorumlarda bulundular. Ama Türkiye’de öyle bir korku ortamı var ki;  anket firmaları anket açıklamaktan korkar oldular. Yapılan anketler önce Külliye’ye gidiyor, Külliye’den yapılan düzeltmelerden sonra bu anketler yayınlanıyor. Biz bu korku ortamını maalesef burada da yaşıyoruz” dedi.

 

KORKU ORTAMI ÇANAKKALE’DE DE VAR! BU ORTAMI OLUŞTURAN BÜLENT TURAN’DIR”

 

Çanakkale’de daha önce hiç yaşanmamış bir saygısızlık olayına imza atılan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifince düzenlenen iftar yemeğine de atıfta bulunan İYİ Parti Çanakkale Milletvekili adayı Rıdvan Uz; “Bizim çok üzüldüğümüz Çanakkale Ruhuna aykırı, Çanakkale’nin birlik ve kardeşlik ruhunu bozacak hareket ve davranışlar görüyoruz. Daha önce bu şehirde böyle şeyler hiç yaşanmamıştı. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi organizasyonunda Kooperatif Başkanının yüzündeki korkuyu gördüm ben. Sanayide bize yapılan, İYİ Partinin İ’sini bile söylememe ve Bülent Turan’a tabiri caizse takla atmak.. Bunun daha somut bir örneğini vereyim. Bu olayın ertesi günü Çanakkale’de Turizm Dernekleri, karşıdaki dernekler bir iftar veriyorlar. İftara sadece Bülent Turan davetli. Daha doğrusu iftardan sonra çay içmeye davet ediliyor sohbet etmek amacıyla. Diğer siyasi parti temsilcileri davet edilmiyorlar. Şimdi bu baskıyı oluşturmak isteyen, oluşturan kişi Bülent Turan’ın ta kendisidir. Çünkü yola çıkarken kendisini bağlayan bir cümle kurmuştur; ‘Çanakkale’de birinci parti olamazsak bir daha Çanakkale’den aday olmayacağım’. Şimdi bu sözlerinin pişmanlığını yaşıyor. Çanakkale’den de kaçma isteğidir bu. Bunu da oluşturdu. Bununla bizim hiçbir derdimiz yokken bunu kendisi yaptı.

AK PARTİLİLER NEREYE PANKART ASTIYSAK ORANIN SAHİBİNİ ARIYORLAR!

 

Şehrimizin çeşitli yerlerinde adaylarımızın ve Genel Başkanımız Meral Akşener’in afişleri asılı. Çok vahim bir şey; AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız bizim İl Başkanımız Eşref Varol’a mesaj atıyor; ‘Falanca yerdeki ev sahibinden izin almamışsınız oradaki pankartı indirin’ diyerek! AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek bizim Kadın Kolları İl Başkanımızı arıyor ve ‘Filanca noktada ev sahibini arayıp sorduk. Siz orda izin almadan pankart asmışsınız lütfen onu oradan indirin’ diyor. Yani biz nereye pankart asarsak o ev sahibi aranıyor, nereye bir şey astıysak kime ait diye orasının sahibi aranıyor ve indirtin talimatı veriliyor. İnanılmaz bir baskı kurmak istiyorlar. Ama şu noktada çok yanılıyorlar; Çanakkale halkı demokrasiyi özümsemiş insanların yaşadığı bir şehirdir. Çanakkale’de demokrasi harici yapılan her harekete de Çanakkale Halkı tepki koyar. Biz bunu gördük, biliyoruz. Genel Başkanımızın Çanakkale’ye geldiğinde otelin ışıklarının kapatılmasında gördük, Küçük Sanayi Sitesi kooperatifi iftarında gördük. Bize söz verilmemesi, iftar verilmemesi sonrasında taraflı tarafsız Çanakkalelilerin hepsi orayı terk ettiler. Bizle birlikte iftardan ayrıldılar” dedi.

 

“BÜLENT TURAN YAPTIKLARIYLA HEM KENDİNE HEM DE PARTİSİNE ZARAR VERİYOR”

 

AK Partili Bülent Turan bir konuşmasında ‘Çanakkale’yi daha da gereceğiz’ ifadeleri kullanmıştı. Turan’ın bu sözlerine atıf yapan İYİ Parti Milletvekili adayı Rıdvan Uz; “ Bülent Turan’ın burada yaptığı her iş hem Turan’ın kendisine hem de AK Partiye zarar veriyor, hem de Çanakkale Ruhuna zarar veriyor. Bunun neticelerini de 24 Haziran da sandıklardan çıkan sonuçlarla görecek kendisi. Bu şehri gererek kendi partisinde bile ‘Benden ve Değil’ mantığıyla yapılan her hareket üzücüdür. Bu her ne kadar kendisine ve AK Parti’ye zarar veriyor olsa da Çanakkale’ye ve bize de zarar veriyor. Bunu anlamaları lazım. Biz bu hataya düşmeyeceğiz. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız bizlere ‘Sizlere oy vereceğiz ama önce gelin bizim partimize üye olun derseniz size hakkımızı helal etmeyiz’ diyorlar. Kendimden utanıyorum. Böyle bir uygulamayı bu şehre sokan kişi Bülent Turan’dır. Siyaset yapma hevesimizi kıran bir şey bu. Biz bu kadar mı kötü olduk? Bütün bunları bu süreçte bizim yaptığımız anketlerde de öyle bırakın birinci Parti olmalarını çıkması bile şu an çok öngördüğümüz bir şey değil” dedi.

MİLLETVEKİLİ KENDİSİ Mİ? DANIŞMANI MI?

 

FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen lehine attığı twittlerle de gündeme gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın danışmanı Yavuzhan Ahıskalı hakkında Bülent Turan’a dostane bir tavsiye de bulunan İYİ Parti Milletvekili Adayı Rıdvan Uz; “Sayın Bülent Turan’a bir dost tavsiyesinde bulunayım. Gittiğimiz yerlerde Bülent Turan’ın o bölgelere hiç gitmediği, yanında sürekli protokolün dışında halkla hiç buluşmadığı, kendisine ulaşılamadığı yönünde şikâyetler var. Danışmanı Yavuzhan bey hakkında da ‘Kendisi mi milletvekili yoksa danışmanı mı?’ şeklinde eleştiriler yapılıyor. Bu işin muhatabı biz değiliz diyoruz, kendisine sorun diyoruz ama şu sonuca varmışlar; ‘Bülent Turan protokol milletvekili.. Halkın içinde değil klasik Ankara’nın Protokol vekili. Yarın bir sorunumuz olursa size ulaşırız. Aynı sokakta yürüsek kolunuza girebiliriz’ diyorlar. Siyasette böyle olmaz. ‘Halka rağmen siyaset olmaz’ ilk çıktıklarında kendi sloganlarıydı ama şimdi çevrelerine öyle duvar ördüler ki; halkı görmez oldular. Bu seçimde halk da zaten bunu kendilerine gösterecektir” dedi.

 

BİR GARABET OLAN GESTAŞ OLAYI VAR!

 

GESTAŞ’ın borç batağında ve batmak üzere olduğuna dair söylentilere değinen İYİ Parti İl Başkanı Rıdvan Uz; “Bir garabet GESTAŞ olayı var. Hepimiz takip ediyoruz; işte maaşlarını ödeyemez noktaya gelip bankadan kredi çekerek işçilerinin maaşını ödeyecek hale gelmiş. Gelibolu’dayken bizzat şahit olduk; sırf GESTAŞ iş yapabilsin, bataktan kurtulabilsin mantığı ile uluslar arası karayolu trafiğe kapatılmış. Gelibolulu hemşerilerimiz Gelibolu sahilini, ana yolu kullanamıyorlar. Şehir merkezinden otobüsler geçiyor! Bu kararı kim aldı? Bu otobüsler yarın bir gün bir çocuğumuza çarpsa ne olacak? Böyle bir komisyon kararı ortada yok ama yapılan bu uygulamalar ‘Ali kıran baş kesen’ uygulamaları. Biz iktidarız, istediğimizi yaparız mantığı Gelibolu’ya da yerleşmiş. Gelibolu halkı çok büyük isyandalar. GESTAŞ’ın şehre ait olması gerekirken; bir bakıyorsunuz avukatı İstanbul’da, muhasebecisi İstanbul’da.. Şehre kattığı hiçbir şey yok ama ciddi anlamda Arka Bahçe söylentisi var. Biz bunun üzerine ciddi bir şekilde eğilip, araştıracağız. GESTAŞ geçmişte birleştirici bir ruh ile faaliyete geçmiş bir şirketti. Ben GESTAŞ’ı iki döneme ayırıyorum; birinci dönem Hizmet için iş yapan AK Parti dönemi bir de Bülent Turan döneminden sonraki AK Parti dönemi. Bunu ayırma sebebim ise; ‘Nasıl olsa şikâyetler bize gelecek, bizde devletiz’ diyorlar. Ama devlet olmak ile hükümet olma erkini karıştırıyorlar. Bunun sonucu da geldiğimiz nokta ortadadır” dedi.

 

ADALET VE LİYAKATTAN YOKSUN TARAFGİR BİR ÜNİVERSİTE!

 

ÇOMÜ’ye ciddi yatırımlar yapılmasına rağmen halen adalet ve liyakate önem verilemediğini, tarafgirlik ile yönetildiği içinde beklenen başarıyı elde edemeyen bir üniversite olduğunu söyleyen İYİ Parti Milletvekili adayı Rıdvan Uz; “Üniversitemiz maalesef adalet ve liyakatten yoksundur. FETÖ ile ilgili mücadele yürütülmesi gerekirken halen bir tarafgirlik var. Bizdense yani bir şekilde AK Parti’ye değiyorsa; yine milletvekili vasıtasıyla işler engelleniyor. Ciddi anlamda bilim yuvasına ihanet ediliyor.  Şu anda Rektör ve ekibi şunu net söyleyebilirim ki; bilim yuvası olması noktasında çalışma yapmaları gerekir. Ama onlarda baskıya boyun eğmişler; bilim adamı cüppesinin üzerlerinde olduğunu unuttular. Oysa üniversite kapasite anlamında 60 bin öğrenciyi yetiştirip, eğitebilecek ve üniversite kenti olarak anılması gereken Çanakkale bildiğimiz gibi tamamen bir siyasi hale gelmiştir. Bu noktada adaletin sağlandığı, liyakat sahiplerinin makamında oturduğu böylece 60 bin öğrenciye sağlıklı ve kaliteli bir eğitim vermeyi vaat ediyoruz” dedi.

 

TURAN’A “PROTOKOL MİLLETVEKİLİ BÜLENT TURAN” DİYORLAR!

 

Çanakkale gündemini yakından takip eden İYİ Parti Milletvekili adayı Rıdvan Uz, son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinin bahçe duvarında açılan geçiş noktasının birilerinin baskısı ile tekrar duvar örülerek kapatılmasına değindi. Rıdvan Uz; “Diyoruz işte Bülent Turan Protokol milletvekili olmuş. Halktan kopmuşlar artık, halı saha açılışı, hastane açılışı filan yapıyorlar ama halkın geçiş yapacağı yerdeki duvarı görmüyorlar. Halk sırf bu yüzden Bülent Turan’a protokol milletvekili diyor. Siz halkın içine girmez, üreticinin ayağına gitmezseniz derler. Yenice’de geçen sene kiraz 8,5 liraydı bu sene 3 lira. Millet artık kirazı toplamayı bıraktı, ürün dalda çürüyor. Erken seçim kararı alarak eğitimi iğdiş ettiğiniz gibi üreticiyi de iğdiş ettiniz. Şimdi bunu gidip insanlara anlatmanız lazım. Neden seçime 1,5 yıl varken;  İYİ Parti seçime girmesin diye seçimleri erkene aldınız, bizim ürünlerimiz para etmez oldu’ sorusunu sormak istiyorlar. Köylü, üretici ama ortada Milletvekili yok. Neden? Çünkü kendisi protokolde, açılış törenlerinde. Basına görüntü vermek işlerine daha çok geliyor, hesap vermek istemiyorlar. Hesap vermekten kaçamazsınız; hesabı vermezseniz bu millet size sandıkta hesabı sorar. İş o noktaya gidiyor. İşte bu yüzden Çanakkale’de üçüncü parti olacaklar. Tüm bu; Danışman olayı, Hastane duvarının örülerek kapatılma olayı, GESTAŞ olayı, ihaleler, Üniversite gibi olaylar bu şehrin gözü önünde olan yerlere siz böyle yaparsanız millet de size gerekeni yapar” dedi.




Bu haber 17320 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI