thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



BPW Çanakkale’de..

Tarih: 07-03-2019 12:58:11 + -


19 Ocak 2019 tarihinde Çanakkale’ye Merhaba demenin sevincini yaşayan BPW Federasyonu üyesi İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği yönetim kurulu faaliyetlerine başladı. Dernek yönetimi ayrıca tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.


BPW  Çanakkale’de..

19 Ocak 2019 tarihinde Çanakkale’ye Merhaba  demenin sevincini yaşayan BPW Federasyonu üyesi İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği yönetim kurulu faaliyetlerine başladı. Dernek yönetimi ayrıca tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.

 

İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu yayınladıkları açıklama ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. Dernek yönetimi yayınladıkları açıklamada dernek faaliyetleri ile ilgili olarak; "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlü ve demokrat yaklaşımıyla, Türk kadınına, erkeği ile eşit şartları oluşturması ilkesi ışığında, derneğimizin amaçları; tüzüğünde de belirtildiği üzere, kadınlar için ekonomik, sivil ve politik yaşamda eşit fırsatlar yaratılması, kadınların standartlarının yükselmesi, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi, kadınların topluma karşı sorumlulukları konusunda farkındalıklarının arttırılması, kadın emeğinin değerlendirilmesi için uygun yolların bulunması, annenin eğitilmesi ve aydınlatılması suretiyle çocuğun topluma yararlı ve mutlu bir kişi olarak yetiştirilmesi, eğitim, mesleki eğitim ve ileri eğitim almaları, istihdama kazandırılmaları, tüm ülkelerin iş ve meslek sahibi kadınları arasında dostluk, işbirliği ve anlayışı geliştirilme çalışmaları yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

BPW Federasyonu üyesi İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor; Dilek Mildon, Hülya Dağhan, İdil Dişçi, Julide Uzsayılır, Deniz Meriç, Bahar Yurt, Gülizar Erken

 

BPW Federasyonu Nedir?

BPW Federasyonu,  1930’da Cenevre, İsviçre’de kurulmuş, tüm dünyada farklı ülkelerde dernekler oluşturan uluslar arası bir federasyondur. Birleşmiş Milletler çatısı altındaki Ekonomik ve Sosyal Konsey” aracılığıyla Danışmanlık Statüsü kazanmış olan organizasyonun (NGO) geçmişi Yüz yıl öncesine dayanır.

 

14 Temmuz 1919’da ABD’de Avukat Lena Madesin Phillips ulusal düzeyde bir dernek kurulmasını sağlar. Business and Professinal Women (İş ve Meslek Sahibi Kadınlar) adını verdikleri bu derneğin amacı kadınların da erkekler kadar hayatın içinde olmasını sağlamak için, ulusal ve hatta uluslararası düzeyde kadınlar arası bir dayanışma ortamı yaratmaktır. Böyle bir girişime çok ihtiyaç vardır, zira hukuk eğitimini alırken derslere bir kadının girmesini istemeyen erkek öğrencilerden tutun da, spor dahil pek çok faaliyeti kadınların yapmaması / yapamayacağı gibi bir zihniyet ile mücadele gereklidir. Bu doğrultuda, dernek çatısı altında örgütlenmek  çok başarılı bir girişim olmuştur.

 

BPW Federasyonu, Çanakkale İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği’nin  amacı, kadınlar arasında dayanışma ortamı yaratmak suretiyle kadınların iş hayatı ve toplumsal hayatta başarılı ve etkili olmalarını sağlamaktır.




Bu haber 5101 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI