thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Böbrek Nakli ile Çifte Bayram Yaptılar

Tarih: 01-07-2017 07:20:18 + -


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi'nde, Ramazan Bayramı'nda yapılan böbrek nakliyle 48 yaşındaki Ruhi Badem ile 59 yaşındaki Bakiye Öz, eski sağlığına kavuşarak, çifte bayram yaşadı.


Böbrek Nakli ile Çifte Bayram Yaptılar

Çanakkale'de 2 yıl önce hizmet vermeye başlayan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezinde Ramazan Bayramı'nın 1'nci ve 3'ncü günü, 3 yıldır organ nakli bekleyen iki böbrek yetmezliği hastasına organ nakli yapıldı. Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde 3 yıldan bu yana  böbrek yetmezliği tedavisi gören evli ve 3 çocuk babası Ruhi Badem ile Çan İlçesi Doğancılar Köyü'nde 3 yıldır diyalize giren evli ve 3 çocuk annesi Bakiye Öz, 2 yıl önce ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi'ne organ nakli için başvurdu. Nakil için beklemeye başlayan Ruhi Badem'e Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü, Bakiye Öz'e ise 3'üncü günü müjdeli haber geldi.


Ruhi Badem'e Antalya'da özel bir hastanede beyin ölümü gerçekleşen 39 yaşındaki Meral Demirci'nin sağ böbreği ile Bakiye Öz'e Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 85 yaşındaki Mustafa Altun'un sol böbreği, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakil ekibi tarafından nakledildi. Badem ve Öz eski sağlığına kavuştu.


TATİLİ YARIDA KESİP ÇANAKKALE'YE GELDİLER


ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç.Dr. Cabir Alan, bayramda Antalya'dan gelen organ için doku uyumu saptanması üzerine ekip olarak tatillerini yarıda kesip Çanakkale'ye döndüklerini anlattı. Ruhi Badem ile iletişime geçip gerekli tetkikleri yaptıklarını belirten Alan, "Ameliyat sonrası durumu iyi. Gün geçtikçe hastamız daha iyiye gidiyor" dedi. Bakiye Öz'ün 3 yıldan bu yana diyaliz tedavisi gördüğünü kaydeden Doç.Dr. Cabir Alan, şu bilgileri verdi: "2 yıldır merkezimize kayıtlı bir hastamız. Bayramın 3'ncü günü Balıkesir'den bir telefon geldi. 85 yaşındaki bir hastada beyin ölümü gerçekleşti. Ailenin organları bağışlama kararı aldığı söylendi. Doku tiplemesi olarak da Çanakkale'de Bakiye hanım ile dokunun uygun olduğu belirlendi. Başarılı bir operasyon ile sol böbrek takıldı. Ameliyat sonrası değerleri normal. Kendisinin de sağlık açısından durumu gayet iyi."


"DÜZENLİ BİR HAYATIMIZ OLACAK"


Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Ruhi Badem ise, "Anlatılmaz, yaşanır derler ya, aynen öyle bir şey. Bize hocalarımız hastalığımız sürecinde çok destek oldular. Artık düzenli bir hayatımız ve zamanımız olacak" dedi. Mutlu olduğunu belirten Bakiye Öz de "En büyük derdim bu hastalıktı. Artık 2 çocuğuma ve eşime bakmak istiyorum. Haftada 3 gün tedaviye gittiğim için artık dayanılmaz oluyordu. Canıma tak ediyordu. Ama eski sağlığıma kavuştum. Doktorlar ve hemşirelerden Allah razı olsun. Bu halime çok şükür" diye konuştu.

 




Kaynak: www.hurriyet.com.tr

Bu haber 11026 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI