thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Bize Soruşturma Talebi Gelmedi"

Tarih: 27-11-2019 12:35:26 + -


Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, AK Partili Umurbey eski Belediye Başkanı Sami Yavaş'ın "Zimmete Geçirme" suçlamasına 4 Aydır soruşturma izin vermiyor iddialarını yalanladı. Kaymakam Şahin; "Kaymakamlığımıza söz konusu olayla ilgili olarak Savcılıktan herhangi bir izin talebi ulaşmamıştır" dedi.



AK Partili Sami Yavaş'ın Umurbey belediye başkanlığı yaptığı dönemde HANAY Orman Ürünleri Taşımacılık Peyzaj Çiçekçilik San.Tic. Ltd.Şti.'den kaba kum, çimento gibi malzemelerin satım işlemi olarak gösterilerek çeşitli tarihlerde fatura kesildiği tespit edilmişti. Umurbey Belediyesi Hayvancılık Gıda Tarım Taşımacılık Petrol Turizm İnş.San. Tic.Ltd.Şti.'nin müdürü olarak Sami Yavaş'ın belediyeye alınacak mal ve hizmetlerde kararlar aldığı ve ödemeler yapması nedeniyle hakkında "Zimmete Geçirme" iddiasıyla Umurbey Belediyesi suç duyurusunda bulunmuştu.

 

"SORUŞTURMA TALEBİ ULAŞMADI"

4 ay önce yapılan suç duyurusunun Kaymakamlıkta olduğu yönündeki iddialar ise yalanlandı. Kaymakam Tahir Şahin, Aynalı Pazar Gazetesine yaptığı açıklamada; "Söz konusu haberler üzerine Kaymakamlık Yazı İşleri müdürlüğüne haberde belirtildiği gibi bir soruşturma izni gelip gelmediği yönünde araştırma başlattım. 27 Kasım 2019 tarihi itibariyle hiçbir adli makamdan tarafımıza böyle bir suç ve şahıs ile ilgili olarak Soruşturma İzni talebi gelmediği tespit edilmiştir" dedi.

 

"ADALETLİ, HİZMET ODAKLI, HAKKANİYETLİ ŞEFFAF BİR ANLAYIŞLA.."

Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin açıklamasında; "Kaymakam birine izin verdi, diğerine vermedi şeklindeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun da bildiği üzere görev yaptığım Lapseki ilçesinde insana değer veren, insan ve iş odaklı, adaletli, hakkı gözeten ve hakkaniyetli, şeffaf ve toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir yönetim anlayışı sergilenmektedir" dedi.




Bu haber 2405 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI