thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Birilerinin İhmali Var Ama Kimin?

Tarih: 13-09-2018 07:27:51 Güncelleme: 13-09-2018 07:36:51 + -


Çanakkale'de, kaldırım üzerindeki rögar kapağının kırılmasının ardından, üzeri geçici olarak suntayla kapatılan çukura düşen 1.5 yaşındaki Aras'ın kafatası çatladı. Minik Aras’ı ziyaret eden AK Parti heyeti Belediyeyi ihmalkarlık ile suçlarken; Belediye ise belediyenin bölgede hiçbir çalışma yapmadığını ve yapılan işlem ile ilgili de kendilerine bilgi verilmediğini açıkladı.


Birilerinin İhmali Var Ama Kimin?

Çanakkale'de bir çocuk yolda yürürken kucağındaki kardeşiyle birlikte üzeri suntayla kapalı çukura düştü. Kafatası çatlayan 1,5 yaşındaki Aras hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz pazar günü saat 10.00 sıralarında Cevatpaşa Mahallesi Şefik İnan Caddesi Refah Sokak'ta, 14 yaşındaki Serkan Tunçay, 21 aylık kardeşi Aras Tunçay ile markete gitti. Kucağında kardeşiyle birlikte yürüdüğü sırada Serkan Tunçay, kaldırım üzerinde belediyeye ait olan üzeri sunta ile kapalı kapağı kırık kanal parsel kapağının üzerine basmasıyla sunta kırıldı.

 

Serkan Tunçay'ın bir ayağı kapağın içine girmesinin ardından kucağındaki kardeşi küçük Aras düşerek, başını beton zemine vurdu. Bunun üzerine Serkan Tunçay, ağlamaya başlayan küçük kardeşi Aras'ı sakinleştirmeye çalıştı. Ancak küçük Aras kusmaya başlayınca kardeşini de alarak hızlıca eve gitti. Serkan Tuncay olayı anne ve babasına anlattı. Bunun üzerine Baba Serdal Tunçay ve anne Kıymet Tunçay hemen küçük Aras'ı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Acil Servisine götürdü. Yapılan müdahalenin ardından Aras Tunçay, Beyin Cerrahi Servisine sevk edildi. Yapılan kontrol ve tetkikler sonucunda küçük Aras'ın kafatasında düşme tanısıyla çatlak meydana geldiği tespit edildi. Küçük Aras 3 gün boyunca tedavi gördüğü Beyin Cerrahi Servisinde tedavi gördü. Durumu iyi olan küçük Aras hastaneden taburcu edilerek evine götürüldü.

 

ÜZÜCÜ OLAY SONRASI AİLEYİ AK PARTİLİLER ZİYARET ETTİ

 

Yaşanan olayın ardından AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek minik Aras ve ailesini hastanede ziyaret etti. Minik Aras ile yakından ilgilenen İskenderoğlu ve Ölçek aileye geçmiş olsun temennisinde bulunurken yaşanan olaya tepki gösterdi. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek yaptığı açıklamada; "Minik Aras İsmetpaşa Mahallemizde bulunan Refah Sokak üzerinde engelli yolunda abisinin kucağında giderken logar kapağı üzerine konulan tahta parçasının kırılması sonucu düşmüşler. Maalesef minik Aras'ın kafatasında çatlak meydana gelmiş. Bu üzücü olay bizleri üzdü. Olay sonrası belediye söz konusu alanda önlem almazken çocuğun sağlık durumuyla ilgili başkan ve başkan yardımcılarının aileyi aramadığına da şahit olduk. Seçim çalışmalarında "Önce İnsan" sloganıyla yola çıkarak halktan oy isteyen Belediye Başkanının insana verdiği can güvenliği anlayışının bu mu olduğu da bir kez daha gözler önüne serildi" dedi. 

AK PARTİLİLERİN SUÇLAMASINA BELEDİYEDEN YANIT GELDİ

 

Yaşanan üzücü olayın sorumlusu “Çanakkale Belediyesinin ihmalkârlığıdır” açıklamasında bulunan Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’e bugün belediyeden yanıt geldi. Belediye başkanlığından yapılan açıklamada söz konusu mahalle ve sokakta herhangi bir çalışmanın belediye ekiplerince yapılmadığı ve herhangi bir ihbarın da bildirilmediği belirtildi. Açıklamada; “Geçtiğimiz gün sosyal medyada yer alan ve bir çocuğun düşerek yaralanmasına sebebiyet verdiği söylenen bir apartmanın parsel bacasına ait kanal kapağına ilişkin belediyemize herhangi bir arıza ihbarında bulunulmamış, vatandaşlarca üzeri sunta ile kapatılmak suretiyle sağlıksız bir çözüm üretilmiştir. Sosyal medyada görülen ifadeler üzerine ekiplerimiz İsmetpaşa Mahallesi Refah Sokak'ta bulunan alana giderek gerekli tamiratları hemen yapmışlardır” denildi.

 

Belediye başkanlığından yapılan açıklamanın devamında aileye ziyaret gerçekleştirildiği bildirilirken; sosyal medya ve basında yer alan “İhmalkârlık” iddiaları da kabul edilmedi. Açıklamada; “İlgili alanda düştüğü ve yaralandığı belirtilen miniğin belediyemizce hastanede ziyareti gerçekleştirilerek ailesi ile görüşülmüştür. Minik Aras ister belirtilen noktada ister başka bir alanda her nerede yaralanmış olursa olsun bizim kentimizin çocuğudur. Ailesi ile yapmış olduğumuz görüşmelerde de bunu ifade ederek yanlarında olduğumuzu belirttik. Yalnız gördük ki bu konuda medyada maalesef ‘belediye önlem almadı’, ‘aileyi aramadı’ gibi kamuoyunu doğru bilgilendirmeyen açıklamalar yer buldu. Çanakkale Belediyesi her zaman olduğu gibi bu konuda da gereğini yapmıştır” ifadeleri yer aldı.

 

 




Bu haber 9523 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI