thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Biga Belediye Meclisinde AK Partiye Büyük Şok!

Tarih: 07-04-2021 06:22:29 Güncelleme: 07-04-2021 06:24:29 + -


Biga Belediye Meclisi son yılların en hararetli toplantısına tanık oldu. Biga Belediye meclisinde AK Parti büyük bir şok yaşadı! Muhalefet, encümen üyeliği, kâtip üyelikleri ve meclis başkan vekilliği sandalyelerinin tamamını kazandı.


Biga Belediye Meclisinde AK Partiye Büyük Şok!

Biga Belediye Meclisi son yılların en hararetli toplantısına tanık oldu. Biga Belediye meclisinde AK Parti büyük bir şok yaşadı! Muhalefet, encümen üyeliği, kâtip üyelikleri ve meclis başkan vekilliği sandalyelerinin tamamını kazandı.

 

Meclis toplantısı öncesi MHP’li Meclis Üyesi Yahya Bulan’ın önce bağımsız aday olduğunu açıklaması, ardından mesajını düzelterek MHP’de siyasete devam edeceğini açıklaması kafaları karıştırdı. Çok fazla kulisin döndüğü meclis toplantısında seçimler sürpriz bir şekilde sonuçlandı.

 

AMİRALLERİN BİLDİRİSİNE TEPKİ

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, meclis toplantısının başında okuduğu metinle 103 amiralin açıklamasına tepki gösterdi. Başkan Erdoğan açıklamasında; “Hepimizin bildiği üzere geçtiğimiz cumartesi günü gece yarısı deniz kuvvetlerinden emekli, 103 eski amiral gündem olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni konu edinerek milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran skandal bir bildiri yayınladı. Devletimizin üst kademeleri ve milletimiz bu köhneleşmiş kafaya gerekli tepkileri hukuk çerçevesinde verdi. Biz de bir kez daha buradan, milletin çatısının altından tepkimizi dile getiriyoruz. Darbe iması yapan, meşru yönetime ve millete ayar vermeye çalışan, demokrasimize zarar veren ve Türkiye düşmanlığının ekmeğine yağ sürmeye çalışanları şiddetle kınıyoruz. Bizler, demokrasiye, hukuka, devletimize ve milletimize karşı yapılabilecek her türlü hainliğin ve saldırının karşısındayız. 15 Temmuz’da hain darbecilerin hevesini kursağında düğümleyen devletimizin ve milletimizin gücünü de bir kez daha buradan hatırlatmak istiyorum. Konuyla ilgili bağımsız Türk yargısının gereğini yapacağına inancımız tamdır. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİDE İKİ EKSİK!

Bugün gerçekleşen Meclis toplantısına AK Partili Suzi Özden ameliyat olduğunu için, Mümin Kahraman ise Corona Virüsüne yakalandığı için katılamadı. Böylece AK Parti’nin Biga Belediye Meclisi’ndeki sandalye sayısı 9’a düştü! Bugün gerçekleşen meclis dağılımı şu şekilde oldu: Belediye başkanı Bülent Erdoğan ile birlikte AK Parti 9, CHP 9, MHP 3, İYİ Parti 2 ve bir de bağımsız üye.

 

İLK ŞOK MECLİS BAŞKAN VEKİLLİĞİ’NDE YAŞANDI

Cumhur İttifakı sebebiyle bir başkanvekilinin MHP’li olduğu Biga Belediye Meclisinde yapılan gizli oylama sonucunda AK Partinin belirlediği isimlere rağmen İyi Partili Tamer Ergün Birinci Başkan Vekili olurken, CHP’li Recai Cesur ise İkinci Başkan Vekili olarak seçildi! Oylamada 2 oy pusulası boş çıktı ve geçersiz sayıldı.

 

KÂTİP ÜYELİKLER MİLLET İTTİFAKI’NA GEÇTİ

Kâtip üyeliklere AK Partililer aday göstermesine rağmen gizli oylama sonucunda CHP’li Ergün Tulnay ve Zafer Demirbaş seçildiler! Başkan Bülent Erdoğan’ın oyuyla birlikte 9 AK Partili meclis üyesine 3 de MHP’li eklenmesine rağmen kâtip üyelikler CHP’li isimler olunca salonda ikinci büyük şaşkınlık yaşandı!

 

ENCÜMENLERİ DE CHP’LİLERE KAPTIRDILAR

AK Partili Belediye Başkanı ve Meclis üyelerine bir şok da Encümen seçimlerinde yaşatıldı! Yapılan gizli oylamada CHP’li meclis üyeleri Alper Şen ve Ersoy Akyıl Biga Belediye Encümeni oldular!

 

MECLİSTE OY DAĞILIMI

25 üyeli Biga Belediye Meclisinde Cumhur İttifakı Bülent Erdoğan ile birlikte 11 AK Partili üye ve 3 MHP’li üyeden oluşuyor. Millet İttifakı ise 9 CHP’li 2 İYİ Partili meclis üyesinden oluşurken; MHP’den istifa eden bir de bağımsız üye bulunuyor.

 

BAŞKAN ERDOĞAN “TOPAL ÖRDEK” OLDU..!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart 2019 tarihinde kaybedilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sonrasında "Çoğunluğu bizde. Bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek" ifadelerini kullanmıştı.

 

Aradan geçen iki yıl sonrasında AK Partili Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’da aynı kaderi yaşadı. Millet İttifakı meclis üyeliğinde azınlığa rağmen; Encümen üyelikleri, kâtip üyelikleri ve meclis başkan vekilliği sandalyelerinin tamamını kazanması sonrasında belediye yönetiminde söz sahibi olabildiler. Öte yandan ilçe ile ilgili CHP’li Encümenlerin alacağı kararlar geçerli olacak.




Bu haber 6730 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI