thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bahçeşehir Koleji'nden Çanakkale'de Kötü Başlangıç!

Tarih: 20-03-2019 07:13:43 Güncelleme: 20-03-2019 08:04:43 + -


Çanakkale´de, 2019-2020 eğitim öğretim yılında açılacak olan Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampusu tanıtım toplantısı yapıldı. Tanıtım toplantı ise Bahçeşehir Koleji tanıtım toplantısını sabırsızlıkla bekleyen velilerin protestosuna sahne oldu. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın geç gelmesi sebebiyle başlayan protesto sonucunda toplantıya katılan veliler önce alkışla sonrasında da salonu terk ederek tepki gösterdiler.


Bahçeşehir Koleji'nden Çanakkale'de Kötü Başlangıç!

Son yıllarda Çanakkale'ye peş peşe gelen özel eğitim kurumlarından bir yenisi de Bahçeşehir Koleji olacak. Bahçeşehir Koleji'nin Çanakkale'de düzenlenen tanıtım toplantısı ise protestolara sahne oldu. Toplantının başlangıç saatinden önce salonu dolduran yüzlerce Veli, Bahçeşehir Koleji hakkında bilgi almak için beklemeye başladı.  Bekleyiş geciktikçe salonda bulunan görevliler "Toplantı için Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı'nın katılımını bekliyoruz" anonsunda bulundular. Dakikalar ilerledikçe bekleyiş sabırsızlığa dönüştü.

 

"VALİMİZİ BEKLİYORUZ" ANONSLARI SALONU TERK ETTİRDİ!

Birkaç kez daha aynı anons tekrarlanınca Bahçeşehir Koleji tanıtımını bekleyen veliler alkışlarla durumu protesto etmeye başladılar. Alkışlar sonrasında da tanıtımın başlamamasına tepki gösteren vatandaşlar salonu terk etmeye başladılar.  Velilerin salonu terk etmesinden kısa süre sonra ise toplantının düzenlendiği otele Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve yanında Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel giriş yaptılar. Salona dönmeyen velilerin Vali Orhan Tavlı ve beraberindekilere de tepki gösterdikleri öğrenildi. Protesto eden veliler protokol üyelerinin geri gelmesiyle birlikte bir kısmı salona geri dönerek tanıtım toplantısını izledi.

YÜCEL: "VALİMİZ DEĞİL; BEN GECİKTİM.. ÖZÜR DİLİYORUM"

Oldukça geç başlayan tanıtım toplantısında konuşma yapmak için kürsüye çıkan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, salonda bekleyen velilere hitaben yaptığı konuşmada ise özür dileyerek suçun kendisinde olduğunu açıkladı. Yücel; "Toplantının geç başlamasından dolayı son derece üzgünüm. Uçağımız rötar yaptığı için Çanakkale'ye ulaşmakta geciktik. Yaşanan gecikmeden dolayı Sayın Valimizin bir suçu yoktur. Özür dilerim sizleri beklettiğimiz için" ifadelerini kullandı.

 

"DÜNYANIN SAYILI EĞİTİM GRUPLARINDAN BİRİYİZ"

Avrupa´nın en büyük eğitim grubu olduklarını belirterek sözlerine başlayan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "Anaokulundan, üniversiteye kadar dünyanın sayılı eğitim gruplarından birisiyiz. Bahçeşehir Eğitim Kurumları diyoruz. Şu anda da 51´inci yıla geldik. Yarım asrı aşkın süredir çocuk yetiştiriyoruz, insan yetiştiriyoruz. Bilim üretiyoruz. Araştırma yapıyoruz. Ülkemize ve insanlığa hizmet ediyoruz. Yolumuz belli, gideceğimiz yer belli. Değerlerimizle, medeniyet ve kültürümüzle Cumhuriyetimizin Kurucusunun Mustafa Kemal´in gösterdiği o muasır medeniyet düzeyine ulaşma hedefimiz var. 51 yıl önce böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak. İstanbul´daki üniversitemizin yanında, ABD´de Washington´da, Berlin´de, Gürcistan Batum´da, Kıbrıs´ta üniversiteleri olan Kanada´da, Hong Kong´da okul ve merkezleri olan büyük bir camiayız. Onun için dünyadaki eğitim sistemini A´dan Z´ye belki de dünyada en iyi takip edenlerdeniz" dedi.

 

"TÜRKİYE´NİN EN İYİ KAMPÜSLERİNDEN BİRİ OLABİLECEĞİNİ GÖRÜYORUM"

Bahçeşehir Kolejini, anaokulundan liseye, fen lisesine kadar Çanakkale´de inşa etme gayreti içerisindeki olduklarını ifade eden Enver Yücel, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kampüsü içerisinde kurulacak olan bu kampüsümüzün, gelecekte Türkiye´nin en iyi kampüslerinden biri olabileceğini görüyorum. Bu kampüs ile Türkiye´de kolej, lise anlamında daha neler yapabileceğini bugünden görüyorum. Çünkü okulu, üniversite sahiplenmiş. Vilayet sahiplenmiş, halk sahiplenmiş. Biz artık eğitimin nasıl olabileceğini, gelecekte eğitimin nasıl şekilleneceğini görebiliyoruz. Eğer biz ülke olarak değişen bu dünyaya ayak uyduramazsak, buna ayak uydurabilecek nesiller ve çocuklar yetiştiremezsek, 4´üncü endüstri devrimi denen bu çağı da ıskalarız. Sanayi Devrimi´ni yakalayamadık. Şimdi bu çağı yakalamamız lazım" diye konuştu."

'ÇANAKKALE´NİN GEÇİLEMEZ' OLACAĞINI MUTLAKA GÖSTERMELİYİZ"

Çanakkale Şehitleri´nin 2 gün sonra 18 Mart´ta tekrar anılacağını kaydeden Yücel, "Onları rahmetle minnetle yad ediyorum. O günkü gücüyle, o günkü yürekleriyle savaştılar. Şimdi biz beynimizle `Çanakkale´nin Geçilemez´ olacağını mutlaka göstermeliyiz. Bu okullarımızdan mezun olanlar artık Çanakkale´yi çok daha fazla muhafaza edebileceklerdir, etmelidirler. Bahçeşehir Kolejinin Türkiye´deki, dünyadaki yerinden bir Türk olarak çok mutluyum. Bir eğitimci olarak çok mutluyum. Dünyadan geri kalmadığımızı görmekten çok mutluyum. Bu okulun Çanakkale´ye, kurumlarımıza, ülkemize, insanlığa hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

"DÜNYAYI KUCAKLAYAN VE DÜNYAYLA BARIŞIK BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ"

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Çanakkale kampüsü ve bu yıl açılacak yeni kampüslerle eylül ayından itibaren Türkiye genelinde 130 kampüse ulaşacaklarını belirterek, "Yaklaşık 100 bin öğrenci, 15 bininin üzerinde eğitimci anlamına geliyor. Bahçeşehir Koleji olarak bizim yeni okullar açarken, yeni kampüslere imza atarken en büyük motivasyonumuz Türkiye´nin dört bir yanında, bugün de olduğu gibi Çanakkale´den Silopi´ye, Trabzon´dan Antalya´ya, en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine çocuklarımıza kaliteli eğitimi ulaştırmaya çalışmak. 18 Mart´ta biz Türk ulusu olarak başka bir mesaj verdik. Savaş herkes için çok yıkıcı, çok bitirici yok edici ve hatta çoğu zaman insanlık onurunun da ayaklar altına alınmasına neden olan bir süreç. Ama biz Türk ulusu olarak tüm dünyaya şunu gösterdik: İnsanlık onuru ayaklar altında değil, biz sadece kendi askerimiz için değil, bizim karşımızda düşman olarak savaşan askerlerin onurunu da koruduk. Savaş esiri olduğunda da şehit olduğunda da bu topraklara gömüldüğünde de. Bence bu çok kıymetli. İşte biz Çanakkale´de, bütün bu değerlere sahip kendi özünden topraklarından bu değerlerle yola çıkan dünyayı kabul eden, dünyayı kucaklayan ve dünyayla barışık bir nesil yetiştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.Çanakkale´de anaokulu, ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi ve fen lisesi kademelerinin bulunacağı Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü 2019-2020 eğitim öğretim yılında açılacak. Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde anaokulundan itibaren uyguladığı STEM+A eğitimiyle geleceğe hazır bir nesil yetiştiren Bahçeşehir Kolejinin Çanakkale Kampüsü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sarıcaeli Yerleşkesi içinde toplam 43 bin 975 metrekare alanda; 54 sınıf, 350 kişilik konferans salonu, 558 metrekare kapalı spor salonu, STEM, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, resim, müzik, görsel sanatlar derslikleri bulunuyor.



HABER VİDEOSU





Bu haber 11506 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI