thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Allah Bin Türlü Belalarını Versin”

Tarih: 04-12-2017 07:32:02 Güncelleme: 04-12-2017 08:49:02 + -


Atik Hisar Barajı çevresinde yürütülen ağaç kesiminden sorumlu maden firmasına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan ağır tepki. Belediye Meclisinde konuşan Ülgür Gökhan, binlerce ağaç kesen Maden Firması ve yetkilileri için “Allah bin türlü belalarını versin” dedi.


“Allah Bin Türlü Belalarını Versin”

 Son günlerde bir altın madenciliği şirketinin Atik Hisar Barajı havzasında izin alarak kesmeye başladığı ağaçlar için Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şok ağır ifadeler kullandı. Altın madeni için yüzlerce traktör dolusu ağaç kesildiğini açıklayan Ülgür Gökhan; “Çanakkale halkının içme ve atık su olarak faydalandığı Atik Hisar Barajının havzasında bir ağaç kesme ve alan açma hareketliliği başladı ve sürüyor. Ağaç kesim izni almışlar ama henüz Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı almamışlar. Buna rağmen ağaç kesimine başlamışlar. Orada tam barajın üzerinde ısrarla ve inatla; altın işleme süreci ile ilgili yol alıyorlar. Buna diyecek fazla bir şey bulamıyorum. ‘İnadım inat, olmadı burayı keserim. İşletmeye de açarım. Bir şey olmaz, ben bunu son teknoloji ile yapıyorum. Havuzlardan bir şey olmaz. Olursa olur’ anlayışındalar. Bunları söyleyen adamın Çanakkale ile bir alakası yok ki” dedi.

 

Maden İşletme firması ve yetkililerine yönelik eleştirilerinin dozajını artıran Ülgür Gökhan; “Bu adamların Çanakkale’de bir sorumluluğu yok. Çanakkalelilerin içme suyu kaynağının risk altına girmiş olmasında bir sorumluluğu yok. En fazla buradan su içmez. Peki bizler, bizlerin çocukları ne olacak? Bunu ısrarla söylüyoruz ama ısrarla getirip Barajın tam üzerine Siyanürlü Altın işletmesini koymaya çabalıyorlar. Geçen gün arkadaşlarımız gidip keşif yapmışlar. Traktörlerle kestikleri ağaçları tomruk tomruk taşıyorlar. Daha ben artık ne diyeyim. Allah bin türlü belalarını versin. Artık o kadar ileri gidiyorum. Ne maden firması, ne hükümet, ne vali ne bakanlar dinlemiyor uyarılarımızı. Ama bu durum zaten görüyorsunuz kuraklıktan dolayı yaşadıklarımızı. Kasım bitti hala yağmur yok, kar yok. Susuzluk kapımızda. Birde bunlar çıkıyor başımıza artık Allaha havale ediyorum” dedi.

HEPİMİZ KANSERDEN ÖLECEĞİZ!

Meclis gündemine geçtiğimiz günlerde vefat eden MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer de geldi. Tüm meclis üyeleri Özer’in kaybından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirirken; CHP’li Meclis Üyesi Celal Karakaş yaptığı konuşmada Recep Cahit Özer’in vefatına sebep olan Akciğer Kanserine dikkat çekerek; “Hepimiz kanserden öleceğiz” dedi.

 

Celal Karakaş yaptığı konuşmada, merhum Recep Cahit Özer’e Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına da baş sağlığı dileyerek şunları söyledi; “Recep Cahit Özer arkadaşımızı çok yakından tanır ve sevdiğim bir insandır. Hayatı çok ciddiye almadı. Bunu hep kendisine de söyledim. Kendisini doktor olarak sürekli uyarırdım bana hep ‘ben iyiyim bir şeyim yok’ diyerek geçiştirirdi. Akciğer Kanseri sebebi ile öldü. Gözümüzün önünde göstere göstere kaybettik kendisini. Çevre felaketine dikkat çektiniz ama Çanakkaleliler şöyle bir rahatlık içerisinde; ‘Sanayi bölgesi Çardak’tan Biga’ya kadar’ Çanakkale belki biraz temiz kalacak diye sokaklarda konuşuldu. İçimizde de böyle bir teselli vardı ama. Ağır sanayiler orada ise; madenciler de burada. Ne Bigalıların, ne Lapsekililerin ne Çardaklıkların ne diğer ilçede yaşayanların ne de Çanakkalelilerin bir kurtuluşu olmayacak. Bundan sonra da ölümlerin temel sebebi de Kanser olacağından endişe ediyorum” dedi.




Bu haber 15096 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI