thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Alan Başkanlığı Desteği Çekti.. 30 Köpek Kayboldu!

Tarih: 03-12-2019 06:09:48 Güncelleme: 03-12-2019 07:39:48 + -


Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılında etrafta sokak hayvanları dolaşmasın düşüncesiyle Eceabat’ta barınak inşa etti. Aradan geçen 4 yılda barınağa mama ve personel desteği sağlayan Alan Başkanlığınca önce mama desteği kesildi, ardından barınağın telleri söküldü. Barınakta bulunan köpeklerin ortadan kaybolması ve alanda ‘şırınga’ bulunması, akıllara ‘köpekler katledildi mi?’ sorusunu getirdi. Kaybolan 30 köpek ise hala bulunamadı…


Alan Başkanlığı Desteği Çekti.. 30 Köpek Kayboldu!

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıl anma törenlerinde, bölgede sahipsiz sokak hayvanı gezmemesi düşüncesiyle Eceabat Topzeytinlik Mevkiinde etrafı tellerle çevrili, kulübelerin de bulunduğu bir barınak inşa etti. Gelibolu Tarihi Alan başkanlığı tarafından inşa edilen barınağa bir de personel atandı. Alan Başkanlığı, Eceabat Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (ECEHAYDER) ile birlikte 2015 yılından bugüne barınakta bulunan yaklaşık 150 sokak köpeğine mama, barınak ve bakım desteği sağlıyordu.

 

Gelibolu Yarımadası’nda gezen başıboş sokak hayvanları, bu dört sene içerisinde Topzeytinlik Mevkii’ndeki alana yerleştiriliyordu. Ancak işler son 1 ayda değişmeye başladı. Gazetemize konuşan ECEHAYDER Başkanı Nejla Varol, 29 Ekim 2019 tarihinden önce barınaktaki mamanın bittiğini ve Alan Başkanlığı ile dernek arasında yapılan konuşmanın ardından barınağa 240 paket mama gönderildiğini söyledi. Varol, 29 Ekim 2019 Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesinde Tarihi Alan Başkanlığı sekreterliği tarafından arandığını, barınak görevlisini törenler nedeniyle yapacağı işlerden dolayı 1 haftalığına barınağa gönderemeyecekleri söylendiğini dile getirdi. Bu bir haftalık sürede kendisinden köpeklerin 1 haftalığına beslenmesinin talep edildiğini belirten Varol, 29 Ekim’de köpekleri beslediğini ancak 30 Ekim sabahı barınağa gittiğinde barınağın bütün kapılarının açık olduğunu, içerdeki köpeklerin çoğunun bulunmadığını ifade etti. İçeride ayrı tutulan, uyuz hastalığı taşıyan 8 köpeğin 6’sının da artık barınakta bulunmadığı Varol tarafından dile getirildi. Ayrıca tellerin açılmasının ardından iki gözü görmeyen bir köpek, bacaklarından engelli bir köpek ve 30’a yakın tedavi gören köpeğin de alanda bulunmadığı Varol tarafından belirtildi…

ARAZİDE ENJEKTÖR BULDU

Barınaktan asla ayrılmayan köpeklerin dahi alanda bulunmadığını gören Eceabat Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nejla Varol, kalan hayvanlara besleme yaptıkları sırada arazide enjektör bulduğunu söyledi. Bu durumun kendisinde şüphe uyandırdığını belirten Varol, hayvanların ya katledilerek yaşamdan koparıldığını ya da bayıltılarak başka bölgeye taşındığını iddia etti.

 

KAMERADA ORTAYA ÇIKTI

Yaşadığı kaygı ile alana güvenlik kamerası yerleştiren Varol, 25 Kasım 2019 tarihinde barınaktaki tellerin söküldüğünü görünce kamera kayıtlarını inceledi. Güvenlik kamerası kayıtlarında, telleri söken kişilerin beyaz kıyafetler içerisindeki Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na bağlı çalışan işçiler olduğu fark edildi.

 

“KÖPEKLERİ HİÇBİR YERDE BULAMADIM”

 “Orada büyük bir dram yaşandı” diyen ECEHAYDER Başkanı Varol; “Kaybolan köpekleri aradım. Gelibolu Belediyesi’ne haber verdim. Düşündüm. Merkez’de her yeri aradım, Tarihi Alan Bölgesi’ni aradım, Kabatepe’yi aradım hiçbir yerde bulamadım. Gelibolu’da aradım bulamadım. Hayvanlar yok olup gittiler.” dedi.

“ECEABAT HALKI ŞİKAYETÇİ”

Alanda hala 120’ye yakın köpeğin durduğunu belirten Varol, tellerin kaldırılmasının ardından bazı hayvanların Eceabat Merkez’e indiğini ve Eceabat halkının bir kısmının bu durumdan tedirginlik duyduğunu ifade etti. Varol; “Halk ciddi anlamda şikayetçi ama bu hayvanlarda yaşam mücadelesi veriyor. Hayvanlar sosyal, kimseye bir şey yapmazlar ama korkan çocuklarımız var, hayvancılık yapan insanlarımız var. Bu hayvanlar aç kaldığı zaman belki onun koyununa, kuzusuna saldıracak. Bundan kim sorumlu olacak?” dedi.

 

MEMİŞ: “BAKIMI YAPILDIKTAN SONRA DOĞAYA SALINMASI GEREKİYOR”

Gelibolu Tarih Alan Başkanlığı Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş; “Bizde veteriner ve bakım evi olmadığı için o hayvanların belli bir noktadan sonra alana sürülmesi gerekiyor. Biz de o bakımları ve temizliği yaptıktan sonra o teli açtık. Köpekler şu an gerçek alanında. Kanuna göre köpekler tedavi ettirilip bakımı yapıldıktan sonra doğaya salınması gerekiyor, onu yaptık. Orada çok kötü bir ortam vardı.” dedi. Memiş, şırınga ile ilgili ise bir bilgilerinin olmadığını söyledi.




Kaynak: www.canakkalekalem.com

Bu haber 5698 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI