thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



AK Partinin Hedefinde AK Partili Müteahhit Var!

Tarih: 07-01-2019 06:44:45 Güncelleme: 07-01-2019 07:16:45 + -


Belediye meclisinin ana gündeminde ise 17 Burda AVM yönetimi ve Cennet Otopark vardı. İhale yapıldığı günden beri, hedefine Ak Partili Müteahhit Mustafa Bayar'ı koyan Tülay Ömercioğlu, belediyenin müteahhide işi bıraktırması gerektiğini söyledi.


AK Partinin Hedefinde AK Partili Müteahhit Var!

Tülay Ömercioğlu'na cevap veren Başkan Gökhan, resmi kurumların projeyi 13 ay boyunca engellediğine dikkat çekerek "Oradaki şahıs 13 ay boyunca oradan çıkmamak için direndi. 2886 sayılı yasaya göre; 1 ay içerisinde tahliye edilmesi gerekirken; tahliye ettirtmediler. Ucu ucuna zar zor tahliye edebildik. Yasa gereği yerine getirilmiş olsaydı; 13 ay önce bu işlere başlanabilmiş olsaydı o inşaat şimdi bitmişti. Birbirimizi döverken birazda insaflı olalım" dedi...

 

HUSUMETE DÖNÜŞTÜ

Çanakkale Belediye Meclisi 2019 yılı ilk meclis toplantısı 2019 yılı nedeniyle pasta kesimi yapılarak başlandı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Belediyenin Aralık ayı faaliyetlerini anlatmasının ardından gündem dışı konuların görüşülmesine geçildi. AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu yaptığı konuşmada gündeme Cennet Otoparkı getirdi. Ak Partinin iç hesaplaşmasına dönüşen konuyu ihale yapıldığı günden beri meclis gündemine taşıyan Tülay Ömercioğlu , müteahhidin zor durumda olmasını işe bırakma gerekçesi olarak gösterdi. Ömercioğlu'nun yaklaşımına Başkan Gökhan, Hilton Otel'i ihalesinde devlet neden bu yolu izlemediği sorusunu sordu.

 

 “CENNET OTOPARKININ BÖYLE OLACAĞINI 2017’DE SÖYLEMİŞTİK”

Cennet Otoparkı gündeme getiren AK Partili Tülay Ömercioğlu; 2019 yılı ilk meclis toplantısında da Cennet Otopark konusunu gündeme getirdi. Belediye Meclis üyelerini 2017 yılında ilk kez uyardığını ve Cennet Otoparkını Çanakkale Belediyesinin kendi imkanları ile yapması gerektiğini ifade ettiğini hatırlatan Ömercioğlu; “Geldiğimiz gün itibariyle haklı olduğumuz söylemek istemezdim. Burada iş yapan müteahhit ile hiçbir işimiz yok. Bu belediye hepimizin belediyesidir. Burada bir yol var, bu yol ile ilgili ilerde sıkıntı da yaşayacağız. Maalesef iki yıl önce söylediklerimiz bugün ortaya çıkmıştır. Şu anda bu müteahhidin devam edemeyeceği bellidir. Bu yer bizim yerimizdir, zaten yapılırken yanlış bir iş vardı. Orada milyonlarca lira değerinde işyeri yapmaya kalktık, o iş yerleri sayı olarak 200 ofis olacaktı, her ofiste 2 kişi çalışsa 400 araçlık otoparkı zaten bu ofisler kullanacaktı. Otoparkın hiçbir faydası Çanakkale’ye olmayacaktı. Burayı yapan müteahhit burasını kendisi için işletecekti. Burası için Çanakkale Belediyesi yeni bir revizyon projesi çizmelidir. Bu otoparkı Çanakkale Belediyesi yapmalıdır. Bu alan Çanakkale’nin merkezindedir, otopark olarak başlayan bir işi kendi kaynaklarımızla bitirelim, yanlıştan dönelim. Çanakkale’ye bir an önce kazandıralım” dedi.

“YARGI GEREĞİ 13 AY BOYUNCA YAPILMADI.. YAPILSAYDI BİTMİŞTİ”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cennet Otoparkı yapımının siyasi olarak engellendiğini hatırlattı. Cennet Otoparkta kiracı olarak bulunan şahsın mahkeme kararı olmasına rağmen 13 ay boyunca tahliye ettirilmediğini hatırlatan Ülgür Gökhan; ““Şunu yaparız diyen bunu yapın alırız diyen müteahhitlerin istediklerini meclisimiz yapmıştır ama bunları yapmamıza rağmen müteahhitler ilgi göstermemişlerdi. Hilton Oteli de aynı şekilde durdurdu inşaatı. Yapamıyor, devretmeye çalışıyor. O alan ile ilgili bir konu daha var. Oradaki şahıs 13 ay boyunca oradan çıkmamak için direndi. 2886 sayılı yasaya göre; 1 ay içerisinde tahliye edilmesi gerekirken; tahliye ettirtmediler. Ucu ucuna zar zor tahliye edebildik. Yasa gereği yerine getirilmiş olsaydı; 13 ay önce bu işlere başlanabilmiş olsaydı o inşaat şimdi bitmişti. Birbirimizi döverken birazda insaflı olalım. Burada aşağıda fırın olayı yaşadık. Herkes belediye yapmasın, yapamasın, oh olsun diyerek çaba harcıyorlar. Ama bu sıkıntıların temelinde yetkili makamların gereğini yapmamalarından kaynaklanmıştır” dedi.

 

“MÜTEAHHİDİN ZOR DURUMA DÜŞMESİ SONRASI YENİ ÇÖZÜMLER OLACAKTIR”

Tülay Ömercioğlu’nun Cennet Otoparkı konusunda eleştirilerini yanıtlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin inşaat faaliyetini yürüten firmayı da etkilediğini açıkladı. Gökhan; “O zamanda yapılan işlemi savunmuştum, bugünde savunuyorum ama müteahhidin zor duruma düşmüş olsa da, bitiremeyecekse de başka firmalara verebiliriz. Ama burası kat karşılığı vermiştik. Yüzde 74 ile verilmiştir, defaatle plan tadilatı yaptık. Birçok kez ihale için firmaları davet ettik ama bir tanesi bile talep olmadı. Çanakkale belediyesi sayılan bedelin yüzde 74’üne sahiptir, otopark, dükkan veya ofislerin yüzde 74’ü belediyemize aittir. Yüzde 25’e vermiş olsaydık o zaman eleştirileri kabul ederdim. Orada güzel bir proje vardır. Müteahhit arkamızda bulunan konutları bitirdi. Binlerce konutu yapıp sahiplerine teslim etti. Bahsettiğiniz müteahhit kreşi belediyemize yapan bir firmadır. Burasını yine biz yapacağız. Müteahhide gel bakalım diyeceğiz, sen bu işi bitiremedin. Teminatı var; teminatını alırız, burayı biz mi yaparız, ihaleye mi açarız bunun kararlarını yine Çanakkale Belediye meclisi verecektir” dedi.

“İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ KRİZ BİNLERCE MÜTEAHHİDİ ETKİLEDİ”

Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu, krizin İnşaat Sektörünü ise derinden etkilediğine dikkat çekerek; “Türkiye de inşaat sektöründe binlerce müteahhit zor durumda kalmıştır. Çanakkale’de de zor durumda olan müteahhitlerin kimler olduğunu biliyoruz. Burası için yine ihale yaparız yada biz yaparız. Burası için siz itiraz ettiniz ama kaybımız yok, kendimiz mi yaparız yine başkasına mı veririz buna kararı hep birlikte vereceğiz. Ama inşaat sektöründeki kriz herkesi çok fena vurmuştur. Allah daha beterinden sakınsın. Kimseyi suçlamak da istemiyorum; yeşil yerel yönetim binası da yavaş gidiyor. Orasının finansman sorunu da yok. İller Bankası kredisi ile ilgili hak edişleri yatıyor. Ama müteahhit firmalardan mal alamıyor! Ayrıca firmaya teklif verin diyorsunuz ama firmalar ithal mal olduğu için dövizle satış yaptıkları için malı vermiyorlar. Sözleşme olmasına rağmen firmaya mal satılmıyor. İnşaat devam etmedikçe firma hak ediş de alamıyor. Konya’da TOKİ inşaatlarını yapan büyük bir firma. İnşaat sektöründeki krizin 2019’un ikinci yarısına kadar izlememiz gerekecek gibi duruyor. Yeni yatırım yapmaya teşebbüs edemiyoruz, sıkıntı var, oldu inşallah yılın ikinci yarısında toparlanır. Cennet otoparkını müteahhit yapamazsa süresi içerisinde biz alırız. Önümüzdeki ay gelsin bakalım, nedir ne değildir araştıralım, sizlere de bilgi verelim. Trafik akışı içinde gerekeni yapalım” dedi.

GÜLER: “CENNET OTOPARK İHALESİ HUKUKA UYGUNDUR”

CHP Grup Başkanvekili Adnan Güler ise yaptığı Cennet Otoparkının ise hukuka uygun bir ihale olduğuna dikkat çekerek; “Cennet otoparkı ihalesi hukuka uygun yapılmıştır. Bunlar müfettişler tarafından da denetlenmiş ihalelerdir. Eğer ki bir hukuksuzluk olsa mutlaka bu müfettişlerin dikkatini çekerdi. Hukuken bir kişi ihaleye girmiş, tüm şartları da yerine getirmiş. Sen bizim partimizden değilsin diyerek vermeyecek miydik? Gönlümüz isterdi ki birçok müteahhit teklif versin isterdik ama olmadı. Hukukun emrettiği ne ise; bundan sonraki süreç de aynı şekilde işletilecektir. Bu sadece Çanakkale’de değil ülkenin çeşitli illerinde dev inşaat firmaları iflaslar ve konkordato ilan etmek zorunda kaldılar. Piyasa da dolandırıcılarda türemeye başladı. Dolandırıcılar bu ortamı severler, firmalar kapkaç misali piyasayı dolandırıp kaçıyorlar” dedi.




Bu haber 10250 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI