thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“24 Haziran’da Biz Kazanacağız”

Tarih: 14-05-2018 06:34:23 Güncelleme: 14-05-2018 06:36:23 + -


CHP Biga İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Çanakkale Milletvekili adaylığını açıklayan Özgür Ceylan, Ekonomi’den eğitime kadar birçok alanda Türkiye’nin zor günlerden geçtiğine dikkat çekti. Özgür Ceylan; “İktidarın artık değişmesi şart olmuştur. Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakmak için, Atatürk’e olan borcumu ödemek ve onun kurduğu Cumhuriyete ve Türk insanına inanıyorum. Zamanı artık geldi 24 Haziran’da biz kazanacağız” dedi.


“24 Haziran’da Biz Kazanacağız”

Biga İlçe başkanlığından istifa ederek CHP Çanakkale Milletvekili aday adaylığını açıklayan Özgür Ceylan, adaylığı hakkında, siyasi tecrübesi ve hedefleri hakkında Aynalı Pazar Gazetesine çok özel açıklamalarda bulundu. Siyasette örgütten gelen deneyimini TBMM çatısı altında Türk ve özellikle Çanakkale halkının hizmetine sunmak istediğini ifade eden Özgür Ceylan, 2012 yılından bu yana Biga, Çan ve Yenice bölgelerinde yürüttüğü seçim çalışmalarını, sorunları yerinde gözlemleyerek çözüm önerilerini de geliştirdiğini söyledi.

 

“SORUNLARI YERİNDE GÖZLEMLEDİM”

 

“Siyaset sayesinde insanların yaşamını değiştirme imkânı bulabiliyorsunuz” değerlendirmesinde bulunan Özgür Ceylan aday adaylığı ile ilgili şunları söyledi; “Aday adayı olmamı şöyle açıklayabilirim. İlçe yöneticiliği, ilçe başkanlığı yaptığım. Altı yıldır arkadaşlarımla birlikte Biga’nın bütün köylerini gezdik. Köylümüzün pek çok derdine tanık olduk. Yıllar geçtikçe sorunların daha da ağırlaştığını gördük. Bunun en önemli nedeni AKP’nin uyguladığı yanlış politikalar. Sorunlara şahit olunca çözümlerini de görebiliyorsunuz. Ancak çözümleri uygulayabilmek için iktidar olmak gerekiyor. Ben bu seçimlerde iktidarın değişeceğini düşünüyorum. Tabii çok çalışmamız, halkımızın yanında olmamız kaydıyla.  Partimizin iktidarında yaşadığım doğup büyüdüğüm bölgeme hizmet etmek, faydalı olmak istiyorum. Çanakkale’mizin, tüm ilçelerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak istediğim için aday adayı oldum. Siyasetin hep kirli yüzü algılanır. Dürüst insanlara göre değildir denilir. Oysa çok özel bir yanı var. Siyaset sayesinde insanların hayatını değiştirme şansına sahip olabiliyorsunuz. Bu çok önemli. Adeta mucizevî bir şey. Bence bir öğretmen, bir doktor nasıl insanların hayatını etkileyebiliyorsa siyasetçi daha da fazla bu şansa sahip olabiliyor. Sonuçta yaşadığımız her şey siyasi bir iradenin aldığı kararlar sonucunda şekilleniyor. Bunun farkında olup şikayet etmek yerine sorumluluk almalıyız diye düşünüyorum. İlk siyasete girişim de bu düşünceyle olmuştu. Şimdi daha etkin bir şekilde devam ettirmek istediğim için aday adayı oldum. Faydalı olabilmek ve yanlışları düzeltebilmek için aday adayı oldum” dedi.    

“BEŞ SEÇİM DÖNEMİNDE SORUMLULUK ALDIM”

 

Mütevazı bir aileden geldiğini belirten CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Özgür Ceylan;Öğretmen bir anne babanın çocuğuyum. Ailemde neredeyse herkes öğretmen. Kardeşim, yeğenlerim, amca çocuklarım hepsi öğretmen. Yenice’nin Naipli köyünde Kalkım diye de bilinir dünyaya gelmişim. Annem babam orada görev yapıyorlarmış o zaman. Aslen Karabigalıyız ama. Tüm aile büyüklerimiz Karabiga’da. Dört yaşındayken Gümüşçay beldemize gelmişiz. Tayinimiz çıkmış. Gümüşçay’dan sonra Biga’ya geldik. İlk, orta ve lise öğrenimimi Biga’da tamamladım. Sonrasında Eskişehir’de Anadolu Üniversitesinde İşletme okudum. Mezun olup geldiğimde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik stajı yaparak sınavlara girdim. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir oldum. O zamanlarda dershanecilik fazla yaygın değildi. Babam iyi bir öğretmen, cesaret etmiş bir dershaneye transfer olmuş. Bir süre sonra kendi dershanemizi açtık. Ben de mali müşavirlik yerine dershanecilikte çalışmayı tercih ettim. Çan’a da bir şube açtık. On yıl kadar Çan’a gidip geldim. Çan’ın bende yeri özeldir. Biga ve Çan’da binlerce öğrenci ve velilerine hizmet verdik. Hiç ummadığım yerlerde öğrencilerimize velilerimize rastladığım oluyor. Mutlu oluyoruz. Dershanelerin arttığı kapatılmalarının konuşulmaya başlandığı 2007 yılında kendi şirketimi kurarak Biga’da inşaat malzemeleri ticaretine başladım. Halen bu işimi devam ettiriyorum” dedi.

“TOPLUMSAL OLAYLARA HER ZAMAN İLGİM OLDU”

 

Siyasetten önce Atatürkçü Düşünce Derneğinde yönetici olarak çalıştığını ve daha sonra siyasete atıldığını kaydeden CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Özgür Ceylan; “Toplumsal olaylara hep ilgim oldu. Kendimi Atatürkçü biri olarak tanımlayabilirim. Biga Atatürkçü Düşünce Derneği yönetimine girerek yönetici olarak çalıştım. Ancak dernek faaliyetleriyle çok fazla bir şeyi değiştirmek zor. Siyaset daha etkili. Biga Belediye Başkanımız İsmail Işık o zaman ilçe başkanı. Yıl 2012. Beni yeni yapacağı yönetimine davet etti. İlçe başkan yardımcılığı ve ilçe sekreterliği görevlerini yaptım. Belediye seçimlerinde aktif görev alarak belediyemizin partimize kazandırılması mutluluğunu arkadaşlarımızla yaşadım. Sonrasında ilçe başkanı seçilerek siyasi hayatıma devam ettim. İlçe başkanlığımda ikinci dönemimdeydim. Referandum genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte beş seçim çalışmasında aktif görev aldım. Bu benim altıncı seçimim olacak. Yani altı yılda altı seçim. Kısa zamanda yoğun bir eğitim programı gibi oldu benim için. Yaşadığımız darbe girişiminde de tarihe geçen müthiş adalet yürüyüşünde de partimizin ilçe başkanıydım” dedi.                

“HEM MUHALEFET, HEM DE İKTİDAR DENEYİMİM VAR”

 

CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Özgür Ceylan 24 Haziran seçimlerinde kazanacaklarının altının çizerek; “İktidar olmak çok önemli. Biga’da 2015 yılından beri belediyecilik olarak partimiz iktidarda. Bu dönemde Biga çok değişti. İnsana değer veren daha mutlu bir Biga var geçmişe göre. İktidarda olmak çok önemli bir deneyim. Yerelde elde ettiğimiz bu deneyimler bizleri genel iktidarımızda da başarıya taşıyacaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortadadır. Ekonomiden eğitime, sağlıktan dış politikaya kadar birçok sorunla karşı karşıyayız. İktidarın 16 yıldır uyguladığı basiretsiz politikalar sonucunda ülkemiz bugünkü sürdürülemez duruma gelmiştir. İktidarın artık değişmesi şart olmuştur. Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakmak için, Atatürk’e olan borcumu ödemek ve onun kurduğu Cumhuriyete ve Türk insanına inanıyorum. Zamanı artık geldi 24 Haziran’da biz kazanacağız” dedi.

“REFERANDUMDA BAŞARILI OLDUK”

 

Biga’nın son derece önemli olduğunu, Biga’ya bağlı olarak Çan ve Yenice bölgesinde elde edilecek seçim sonuçlarının Çanakkale il geneline de etkisi olduğunu altını çizen CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Özgür Ceylan; “Biga, Çan ve Yenice sağ oyların en çok olduğu yerler ilimizde. Bizim alacağımız sonuçlar Çanakkale genelini de etkiliyor. Referandumda Biga Merkezde 2166 oy farkla Hayır sonucu çıktı. İki beldemizde de Hayır çıktı. Ancak sağ oylar köylerimizde hala çoğunlukta. Köylerimizde 3595 oy farkla Evet sonucu çıktı. Biga genelinde 1429 oy farkla Evet çıktı. Toplamda alınan 25.590 Hayır oyu ile Çanakkale genelinde Hayır sonucu çıkmasına önemli katkı sağlanmış oldu. Türkiye genelinde ise Biga, Çanakkale merkez ve Eceabat ile birlikte AKP’nin oyunun düştüğü 95 ilçeden biri oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

“FİKİR ALIYORUM, HERKESİ DİNLİYORUM”

 

Milletvekili aday adaylığı sonrasında tüm ilçeleri ziyaret ederek CHP yöneticileri ile birlikte seçim çalışmasını yürüteceğini açıklayan Özgür Ceylan; ortak akla önem verdiğinin altını çizdi; “Bu süreçte ilçelerimizi ziyaret ederek üyelerimizle ilçe yönetimlerimizle bir araya gelmeye çalışacağız. Fayda sağlamak amacıyla ilçelerimizde seçimlerde nasıl çalışmamız konusunda görüş alış verişinde bulunmayı istiyoruz.”

“ÖRGÜTLÜ VE ÖRGÜTTEN OLMAK ÖNEMLİ”

 

Örgütlü çalışmanın ve ortak bakış açısına sahip olmanın seçim çalışmalarında başarının anahtarı olduğuna dikkat çeken CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Özgür Ceylan; “Örgütlü mücadele çok önemli. Başarının olmazsa olmazı. Benim gibi ilçe yönetiminden ilçe başkanlığından gelen aday adaylarının, yeni insanların ilçe yönetimlerinde görev almaları için teşvik edici olacağını düşünüyorum. Ayrıca saha çalışmalarını yönetici olarak idare etmiş olmak da çok önemli bir deneyim. Örgütle aynı şeyleri düşünen adaylarla çalışmak çok kolay. Ortak bakış açısı doğru planlamayla başarıyı getirecektir.  Bizim partimizin en önemli varlığı kurumsal kimliğimiz. Kurumsal kimliğin yaşatılması için ise kişilerden çok örgüt ön plana çıkmalı. Bunu da ancak doğru yerlere doğru insanları getirerek başarabiliriz. Kimse kendini örgütten üstün görmemeli. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun örgütün içinden gelen bir isim olan Muharrem İnce’yi aday göstermesi de bu nedenle çok önemli. Kendisine rakip çıkmış bir ismi aday göstermek çok demokratik bir duruş. Örgütün içinden gelen adayların partimize çok yararı olacaktır. Biz bu seçimi hem milletvekilliği düzeyinde hem de cumhurbaşkanlığı düzeyinde kazanacağız. Halkımızın gösterdiği ilgi de bunun ipuçlarını veriyor” dedi.

 

“SEÇİM DÖNEMLERİ DIŞINDA DA SAHADA OLDUK”

 

Halkla her zaman içe içe olduğunun, seçim dönemleri dışında da halka yakın ve sorunlarının çözümü için gayret ettiklerinin altını çizen CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Özgür Ceylan; “Göreve geldikten sonra her Pazartesi köy ziyaretleri yaptık. Yöneticilikte tespit ettiğim kadarıyla yalnız seçim döneminde köylerimize gidildiğinde pek faydası olmuyor. Seçimin haricinde de gitmek gerekli. Arkadaşlarımın da desteğiyle her pazartesi köy ziyaretlerine başladık. Çoğu zaman muhtarlarımıza bile haber vermedik. Halkımızla birebir görüştük. Çay içtik, sohbet ettik. Köylümüzün sorunlarını dinledik. Bazen birlikte ana haber bültenini seyrettik. Partimiz hakkında oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya karşılık doğruları anlatmaya çalıştık. İlk dönemimde 70’e yakın köyümüzü seçim harici ziyaret ettik. İkinci dönemimde de ara vermeden ziyaretlere başlamıştık. Ziyaretlerin dışında Türkiye genelinde bildiğim kadarıyla tek olan bir çalışma yaptık. Biga Halk Gazetesi adıyla bir yayın hazırladık. Aylık olarak partimize ait bir gazete çıkarıyoruz. Gazetemizde partimizden haberler, belediyelerimizden haberler ve genel siyasete yönelik haberlere yer veriyoruz. Biga merkeze ve tüm köylerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Günümüzde doğru algı oluşturmak, yaptıklarınızı doğru anlatmak çok önemli. Algıyı yönetmek çok önemli. Biliyorsunuz televizyonlar ve yazılı basın iktidar ağırlıklı yayın yapıyorlar. Sürekli karalama kampanyalarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Biz de kendimizi doğru anlatabilmek için kendi yayınımızı çıkartmaya başladık. Her ay 1000 adet basarak dağıttık. İlk altı aydan sonra takip edilmeye başlandığını ve içinde yer verdiğimiz konularla ilgili bize olumlu dönüşlerin olduğunu gördük. Bu bizi mutlu etti. Bunların dışında tüm ilçe başkanlarımızın özveriyle yaptıkları çalışmaları biz de yürüttük. Parti içi eğitimler, sandık eğitimleri, ziyaretler, basın açıklamaları, törenler hepsi keyif aldığımız, üyelerimizin destek verdiği güzel çalışmalar oldu. Özellikle ilçe danışma toplantılarına büyük önem verdik. Sık sık üyelerimizle bir araya gelerek onları dinlemeye çalıştık. Ayrıca seçim dönemlerinde de çok yoğun kampanyalar yürüttük. Her seçimde bir öncekinden daha fazla çalışmalar yaptık. Referandumda 108 köyümüzün tamamına ziyaret gerçekleştirdik. Hatta ikinci ziyaretlere başlayarak 7 köyümüzü de ikinciye ziyaret ettik. Bu bizim için önemli bir çalışma oldu. Biga merkezde kadın kolumuzla tüm mahallelerimizi ev ev dolaştık. İki beldemizde de çalışmalar yaptık. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.  




Bu haber 8131 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI